Home » Yoga, meditatie & mindfulness » Cursussen van Happy with Yoga

Cursussen van Happy with Yoga

Leestijd: 9 minuten

Happy with Yoga is het yoga platform van Nederland. Althans dit is wat veel mensen er van vinden. In dit artikel bespreek ik kort de verschillende cursussen die Happy with yoga aanbiedt. Van iedere cursus hebben we ook nog een lange, uitgebreide review. De links daar naar toe staan er in dit artikel bij.

Ik vertel je meer ook meer over de Happy with yoga academy, de personen die daar achter zitten en deel mijn ervaringen. Na het lezen van dit artikel weet je alles over Happy with yoga en de cursussen die zij aanbieden.

Happy with yoga academy

Happy with yoga is een online platform. Naast yoga worden hier ook cursussen aangeboden over meditatie, mindfulness en minimalisme. De Happy with yoga academy bestaat al lange tijd. Het is zelfs de grootste online yoga academy van Nederland. Ook vanuit België kun je lid worden en de cursussen volgen.

Het succes van Happy with yoga is vooral te danken aan de kwaliteit van de cursussen die zij gemaakt hebben. Deze cursussen zijn al door duizenden mensen gevolgd met veel succes.

Het team van Happy with yoga bestaat uit 3 personen, verderop in dit artikel vertel ik meer over deze personen. Ik bespreek eerst welke cursussen er zijn.

De cursussen van Happy with yoga

Inmiddels heeft Happy with yoga 5 cursussen en een practice abonnement. Voor iedereen is er wel een cursus of je nu beginner bent of al wat gevorderd bent met yoga.

Yoga stap voor stap (beginnerscursus)

Cursussen van Happy with yoga - yoga stap voor stap

Deze cursus is zoals de naam al aangeeft een beginnerscursus waarin je stap voor stap kennis maakt met yoga en alles wat daar bij komt kijken. Met deze cursus ga je een solide basis ontwikkelen en vandaar uit kun je je weer verder ontwikkelen. Je maakt meteen een goede start door deze cursus te volgen.

De cursus vertelt letterlijk stap voor stap wat je moet doen, alles wordt duidelijk voorgedaan, in de video’s zie je stap voor stap alle oefeningen. Jij hoeft alleen deze oefeningen na te doen. Zo leer je een goede basis aan.

Deze beginnerscursus bestaat uit meer dan 9 uur lesmateriaal, een uitgebreid e-book en nog een aantal bonussen. De prijs van de cursus is laag waardoor deze voor iedereen toegankelijk is. Iedereen kan op een laagdrempelige manier yoga leren met deze cursus.

Lees ook onze Yoga Stap voor Stap – Happy with Yoga review

Ga naar de Yoga Stap voor Stap cursus

Yoga Nidra

Cursussen van Happy with yoga Yoga nidra

Yoga Nidra wordt ook wel slaap yoga genoemd. Bij deze vorm van yoga staan tot rust komen en de ademhaling centraal. Het lijkt bij yoga Nidra net alsof je slaapt maar je bewustzijn is nog steeds actief, alleen dan op een dieper niveau.

Yoga betekent zoals je misschien weet, samenbrengen en verbinden. Nidra betekent slaap. Yoga Nidra is dus eigenlijk een slaapyoga waarbij je wakker blijft. Je krijgt in deze staat verschillende oefeningen en voorstellingen met deze cursus. Hierdoor kom je volledig tot rust en reset je het lichaam.

De cursus is bedoeld voor iedereen die yoga nidra vanaf de basis wil leren. We hebben nog een apart artikel Wat is yoga nidra waarin precies uitgelegd wordt wat yoga nidra precies inhoudt.

Lees ook onze uitgebreide Yoga Nidra cursus review.

Ga naar de Yoga Nidra cursus

Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

Cursussen van Happy with yoga Reis door de chakras

Met deze cursus krijg je een unieke ervaring zoals je nog nooit mee hebt gemaakt. Dit leidt tot veel mooie en nieuwe inzichten. Je maakt een reis door de chakra’s en je gaat werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen.

De cursus is niet bedoeld voor beginners dan kan je beter eerst de yoga nidra cursus of de yoga stap voor stap cursus volgen. Als je alvast meer wil weten over hoe je chakra’s opent kun je eerst ons artikel Chakra’s openen, hoe doe je dat? lezen. door alles wat je leert is deze cursus wel mijn favoriete cursus.

Lees ook onze Yoga Nidra, Reis door de chakra’s review

Ga naar de Reis door de chakra’s cursus

Mindfulness voor het dagelijks leven

Cursussen van Happy with yoga Mindfulness voor het dagelijkse leven

We leven in een drukke maatschappij waarin veel stress is. Daardoor is het soms moeilijk om tot rust te komen. Je kunt daarom de behoefte hebben om eens innerlijke rust te ervaren en positief en energiek in het leven te staan.

In deze mindfulness cursus wordt je 8 weken lange intensief begeleidt en leer je alles over mindfulness en ook over hoe je dit precies toepast in je leven. Het is een wetenschappelijke onderbouwde cursus waar je waar voor je geld krijgt.

Cursus minimaliseren

Je leert in deze cursus, zoals de naam al aangeeft om minimalistisch te leven. Dit gaat jou meer vrijheid en ruimte opleveren. Zo krijg je een minder complex en een gelukkiger leven. Heb je veel overbodige ballast in je leven wat veel stress oplevert dan is deze cursus zeker wat voor jou. De cursus bestaat uit 4 modules, er is ook nog een extra bonus module. Binnenkort gaan we een uitgebreide review over deze cursus schrijven.

Ga naar de cursus minimaliseren

Practice Platform

Het is bij Happy with yoga ook mogelijk om een abonnement te nemen. Dit is handig als je weinig tijd hebt of geen yogaschool in de buurt hebt. Je kunt hiermee overal en altijd yoga doen. Het is een goedkoop abonnement waarmee je thuis yoga kan doen op het moment dat het jou uitkomt.

Het practise abonnement van Happy with yoga wordt ook wel het “Netflix van de yoga” genoemd. Hierin staan complete cursussen maar ook losse lessen. Het abonnement is laagdrempelig en zeker niet duur. Je krijgt toegang tot al het materiaal.

Er is een mogelijkheid om het abonnement een maand uit te proberen, je kunt ook kiezen voor een kwartaalabonnement of een jaarabonnement.

Rewarding yoga

 

Aanmelden bij het Practice Platform

Happy with Yoga verwelkomt je graag, klik op onderstaande knop om je aan te melden.

Cursussen van Happy with yoga

Welke cursus kan ik het beste volgen?

Ik heb in het kort de verschillende cursussen besproken De vraag is nu welke cursus is het meest geschikt voor jou. Als je nog een beginner bent is de beginnerscursus yoga stap voor stap zeker aan te raden. Met deze cursus leer je de basis en doe je veel kennis op.

Ben je gevorderd dat is het practise abonnement aan te raden, met dit abonnement kun je thuis onbeperkt oefenen.

De andere cursussen zijn meer voor een speciaal doel zoals mindfulness, yoga nidra en minimaliseren. Als je daar in geïnteresseerd bent kun je natuurlijk het beste zo’n cursus volgen.

Is Happy with yoga betrouwbaar?

Misschien zul je niet meteen een online cursus kopen zonder te weten wie er precies achter zit. Zo kun je je afvragen of het bedrijf wel betrouwbaar is en of ze verstand van zaken hebben. Tegenwoordig kan iedereen een online cursus aanbieden waardoor je niet altijd zeker bent van de kwaliteit.

Het bedrijf Happy with yoga staat ingeschreven bij de KvK en heeft een BTW nummer. Zij bieden ook een niet goed geld terug garantie van 14 dagen, dat staat in hun algemene voorwaarden. Dit ziet er dus allemaal betrouwbaar uit, nu gaan we naar de personen die achter het bedrijf zitten kijken.

Het is altijd fijn dat je weet wie de cursus geeft. Daarom deel ik nu wat meer informatie over deze personen en bekijken we of ze verstand van zaken hebben.

Melanie van Baalen

melanie van baalenMelanie van Baalen-Poldervaart is één van de oprichters van Happy with yoga. Zij wordt ook wel Mel of “the lady boss” genoemd. Toen ze in New York was kwam ze in aanraking met yoga, daar raakte ze zo van in de ban dat ze daar nooit meer mee gestopt is. Yoga is een belangrijk onderdeel van haar leven.

Melanie wil ook anderen inspireren om met yoga te beginnen, daarvoor heeft ze verschillende platformen opgezet. Ze heeft kennis van verschillende vormen van yoga en heel veel ervaring hiermee. Haar specialiteiten zijn Yoga nidra en Hatha yoga.

Rolf van Baalen

rolf van baalenSamen met Melanie heeft Rolf Happy with yoga opgericht. Door Melanie kwam hij in aanraking met yoga en ook hij is hier nooit meer mee gestopt. Rolf heeft heel veel kennis van yoga, hij is een echte duizendpoot wat dat betreft. Ook weet hij heel veel van ademhaling, meditatie en mindfulness.

Je kunt zeggen dat hij een echte yoga goeroe is waar iedereen veel van kan leren. Velen zien hem als hun voorbeeld. Hij is ook in staat om zijn kennis op een goede manier over te brengen.

Sven Poldervaart

sven poldervaartSven is de derde persoon bij Happy with yoga. Hij werkt meer achter de schermen daarom zie je hem minder vaak in de cursussen. Hij doet ook een deel van de klantenservice.

Sven is expert in minimalisme en samen met Rolf heeft hij dan ook de online cursus minimalisme opgezet.

Andere personen in het team

Hennie Poldervaart is de moeder van Melanie. Zij maakt heerlijke gezonde gerechten tijdens de yoga weekenden. Zij doet ook de administratie een regelt de boekingen.

Verder werkt er nog iemand die de social media doet, iemand die de klantenservice doet en zijn er een aantal gastblogsters.

Uit het bovenstaande blijkt dat de personen achter Happy with yoga zeker verstand van zaken hebben. Zijn hebben heel veel in hun kennis en ervaring geïnvesteerd en hebben dan ook de nodige diploma’s.

Voordelen en nadelen van Happy with yoga

Zoals overal het geval is heeft ieder platform zijn voordelen en nadelen. Ook bij Happy with yoga is dat zo. Er zijn altijd wel dingen die beter zouden kunnen. Het is daarom goed om zowel naar de goede kanten en naar de minder goed kanten te kijken.

Rolf en Melanie leggen alles op een heel duidelijke manier uit waardoor het laagdrempelig wordt en voor iedereen goed te volgen is. Dat is zeker een voordeel. Dikwijls ziet men yoga als iets zweverigs maar door de heldere uitleg merk je daar hier niets van.

Een ander voordeel zijn de prijzen. Het volgen van deze online cursussen is een stuk goedkoper dan wanneer je naar een yogaschool zou gaan waar je veel meer per les betaald.

De begeleiding is erg goed, je krijgt altijd een duidelijk antwoord op je vragen. En een ander voordeel is natuurlijk dat je de lessen gewoon thuis kan doen op het moment dat het jou uitkomt.

Een nadeel  zou je misschien kunnen noemen dat je niet precies weet welke cursus nu precies geschikt is voor jou. Dit is ook de reden dat we hier op fitpagina.nl een uitgebreide review van iedere cursus hebben geplaatst. Zo weet je wat je van iedere cursus kan verwachten en wordt het makkelijker om een keuze te maken.

Een ander nadeel kan zijn dat het wel wat geduld vergt om yoga goed te leren. Het wordt soms als een lastige tak van sport gezien. Het daarom belangrijk dat je goed gemotiveerd bent als je aan een cursus begint. Gelukkig wordt door deze cursussen het leren van yoga wel een stuk makkelijker gemaakt.

Ervaringen met de cursussen van Happy with yoga

Voordat je begint met een cursus is het goed om te weten wat de ervaringen van anderen zijn. In onze reviews van de verschillende cursussen van Happy with yoga bespreken we die ervaringen per cursus.

De onderstaande merken maken ook gebruik van de cursussen van Happy with yoga. Zoals je ziet zijn dit niet de eerste de beste, dit zegt wel wat over de kwaliteit van de cursussen.

Cursussen van Happy with yoga bekend van

Conclusie cursussen van Happy with yoga

Ik heb je in het kort wat over de cursussen van Happy with yoga verteld. In de afzonderlijke reviews van deze cursussen vindt je uitgebreide informatie over de cursussen terug.

Ook heb ik je meer verteld over het bedrijf Happy with yoga en de personen die hier achter zitten.

Dan is de vraag welke resultaten kun je verwachten van deze cursussen? Uit ervaring kan ik je zeggen dat je een enorme transformatie door gaat maken. Het zijn de beste cursussen die er zijn op het gebied van yoga en mindfulness in Nederland en België.

Als jij er voor gaat en gemotiveerd met deze cursussen aan de slag gaat zul je zeker mooie resultaten behalen.

Meer informatie vind je in onze rubriek Yoga, meditatie en mindfulness.

Deel dit artikel op social media