Home » Crash dieet

Crash dieet

Leestijd: 2 minuten

crash dieetZoals de term ‘crash’ al aangeeft gebeurt er iets tijdens een crash dieet, iets heel snels. Je kunt met een dit dieet namelijk veel kilo’s in een korte tijd kwijt raken. Je zult dan wel flink minder moeten eten, je lichaam zal daardoor gewicht kwijt raken. Je mag geen lekkere tussendoortjes meer nemen en ook zal je minder mogen eten tijdens de maaltijden. Je zult tijdens het dieet andere dingen eten dan die je gewend bent. Je kunt dan denken aan salades en crackers. Vaak wordt een ontbijt bij een crash dieet overgeslagen.

Snel afvallen met een crash dieet

Het grote voordeel van een dit dieet is natuurlijk het feit dat je in een zeer korte tijd flink wat overtollig vet kwijt kunt raken. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld voor je bruiloft nog snel even wat gewicht kwijt te raken. Maar dit dieet zorgt vaak voor een ‘jojo-effect’. Wanneer je stopt met het dit dieet, zullen de kilo’s er vaak ook snel weer bij op zitten. Je moet namelijk wel op blijven letten met wat je eet. Veel mensen vallen weer terug in hun oude gewoontes. Wanneer je dit dieet hebt gevolgd, moet je dit zien te voorkomen.

Recepten

Tijdens een crash dieet kan je ook allerlei recepten voorgeschreven krijgen. Deze recepten zullen je helpen om kilo’s kwijt te raken. Zo kan je denken aan recepten om een lekkere salade te maken. Maar ook worden er tips gegeven over wat je bijvoorbeeld op je cracker moet doen. Sommige crash dieet recepten kunnen erg lekker zijn. Wanneer je klaar bent met het dieet, is het een aanrader om de recepten te blijven proberen. Zodoende kan je op gewicht blijven en heb je dus niet voor niets een dieet gevolgd. Wie dus snel wil afvallen, doet er goed aan om voor een crash dieet te kiezen.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie