Home » Bewegen & Fitness » Pre-workouts » Carb Killa Bars van Grenade Review

Carb Killa Bars van Grenade Review

Leestijd: 6 minuten

Eiwitrepen zijn al een aantal jaren een go-to product voor een flinke dosis proteïnen voor of na het sporten. Wil je je spieren laten groeien dan heb je proteïnen nodig en ook al vind je die in melkproducten, vis en vlees, zijn ook eiwitrepen met hoge eiwitgehaltes een aanvulling op je eiwitrijke dieet. Carb Killa bars van Grenade zijn lekkere chocoladerepen die je precies de juiste nutriënten geven die je nodig hebt voor spiergroei. Maar wat vinden sporters van de Carb Killa repen en waarom zou je ze in je dieet inpassen? In dit artikel vertellen we je of de proteïnerepen van Grenade echt vol eiwitten zitten en of ze je die beloofde spiergroei geven.

Eiwitrepen

Een makkelijk en snelle manier op je energie te verhogen en je eiwitten aan te vullen zijn eiwitrepen. Eiwitrepen zitten vol proteïne en worden vaak als post-workout gebruikt. Daardoor verdienen ze ook wel de naam recovery bar genoemd. De hoge dosis eiwit geeft je voldoende brandstof voor je workout en helpt je spieren na het sporten te herstellen. Ook het flinke aantal vezels en weinig suiker geven ze je een vol gevoel, zorgen ze voor een gebalanceerd bloedsuikerniveau en een tragere opname van koolhydraten. Natuurlijk is een volwaardige maaltijd belangrijk, maar een eiwitreep is een goede aanvulling die geen voorbereiding nodig heeft. Dit is ook de insteek van de Carb Killa Bars van Grenade. In deze review kijken we of deze bar zichzelf ook echt een eiwitreep mag noemen.

Carb Killa

Carb Killa BarsWaarom helpt een eiwitreep met het verdwijnen van je vetrolletjes? Grenade heeft niet voor niets voor de naam Carb Killa gekozen. De reep bevat bijna 70 procent minder koolhydraten (carbs) dan een gewone energie- of snoepreep en is rijk aan een hoge dosis eiwitten. En die hoge dosis eiwitten is juist wat je helpt om van je overtollige vet af te komen. Ten eerste verzadigen eiwitten je meer dan vetten en koolhydraten, zodat je minder snel een hongergevoel hebt. Daarnaast verminder je het aantal koolhydraten in je dieet, wat je bloedsuikerspiegel weer in evenwicht brengt zodat je minder energie dips ervaart en je de natuurlijke vetverbranding van je lichaam ‘aan’ zet. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel over een eiwitrijk dieet.

Waarom kies je voor Carb Killa Bars van Grenade?

De eiwitrepen van Grenade kun je op elk moment van de dag eten. Zoek je een makkelijke eiwitaanvulling op je dieet, dan is een eiwitreep een makkelijke oplossing. Je stopt de reep makkelijk in je tas en je hebt hem bij je wanneer je het nodig hebt. De eiwitrepen van Grenade kun je gebruiken als je wilt afvallen met een eiwitrijk dieet of als je een gezond tussendoortje wilt, zonder je schuldig te voelen van je uitspatting. De repen koop je in verschillende smaken, hebben allemaal een chocolade coating maar bevatten bijna geen suiker. Ben je bezig met spiergroei dan is de hoge hoeveelheid eiwit in de bar de perfecte manier om je spieren na een workout te laten herstellen.

Explosief

Grenade is een Engels bedrijf dat in 2010 door Alan en Juliet Barratt is opgericht met het doel om producten op de markt te zetten die je helpen met afvallen. Daarnaast was hun streven om het nummer 1 merk voor sport voeding te worden. Met een afzetmarkt in 80 landen en een productlijn die al meerdere prijzen heeft gewonnen, kun je wel stellen dat ze hun doel hebben bereikt. Op dit moment produceert Grenade naast eiwitrepen ook dranken, spreads en supplementen on je prestaties mee te verhogen. Hun producten worden intensief getest en worden veel geconsumeerd door atleten en militairen. De Carb Killa Bars zijn een van hun beste verkochte producten.

Koop Carb Killa Bars van Grenade nu

12 verschillende smaken

Caramel Chaos, White Chocolate Cookie, Birthday Cake en Dark Chocolate Mint zijn maar een paar van de 12 fantasievolle smaken waaruit je kunt kiezen. De structuur is zacht en knapperig en bestaat uit drie lagen. Een reep bevat 23 gram eiwit, minder dan 2 gram suiker, ongeveer 6 gram aan vezels en 223 calorieën.

De ingrediënten

Carb Killa Bars GrenadeOndanks dat het hier en daar per bar kan verschillen, bevatten de eiwitrepen van Grenade de volgende ingrediënten:

  • Chocolade met zoetstof maltitol
  • Eiwitmengsel van calciumcaseïnaat, wei-eiwitisolaat en gehydrolyseerde rundergelatine
  • Bevochtigingsmiddel Glycerol
  • Voedingsvezels polydextrose en cichoreivezel
  • Water
  • Palmvet
  • Smaakstoffen
  • Zoetstof Sucralose
  • Let op! Allergenen die in de Carb Killa bar zitten zijn soja en melk

Zijn de Carb Killa Bars van Grenade een eiwitreep?

Om ‘officieel’ een eiwitreep genoemd te kunnen worden en dus ook effectief een aanvulling op je eiwitrijke dieet of je workout te zijn, moet er in een proteïnereep meer dan 20 gram eiwit zitten. In een Carb Killa bar zit 23 gram, dus voldoende om zich een eiwitreep te kunnen noemen.

Wat andere sporters zeggen

Tijdens een klein rondje internet vonden we al meteen veel reviews en ervaringen van gebruikers, De Carb Killa bar is met recht populair te noemen. Maar toch blijft het ook een geval van smaak. We ontdekten dat de Carb Killa, zoals bij andere repen vaak wel het geval blijkt te zijn, geen rare nasmaak geeft. Ook de meeste smaken worden lekker gevonden, de repen geven je een vol gevoel en helpen je op een makkelijke manier je hoeveelheid eiwitten te behalen. Toch zijn er ook sporters die ze te zoet van smaak vinden, te massief en dus zwaar op de maag ervaren. Ook de structuur bevalt niet iedereen, sommigen gaan toch liever voor crunchy en niet voor zacht.

Wat wij van de Carb Killa Bars van Grenade vinden

Een doos van 12 repen koop je voor €24,90, wat de prijs van een reep een kleine 2 euro maakt. De eiwitrepen van Grenade zijn daarmee vrij dure proteïnerepen, maar ze bevatten wel een relatief hoog gehalte aan eiwitten en bevatten bijna geen suikers. Je kunt kiezen uit een doos met een smaak, maar er zijn ook dozen te koop waarin van elke smaak een reep zit.

Vettig

Wat opvalt, is de hoeveelheid vet, 10 gram per reep, wat meer is dan in de meeste andere energierepen. Op zich is vet geen probleem als je wilt afvallen, koolhydraten zijn vaak de oorzaak van het aankomen van kilo’s en van overgewicht. De hoeveelheid koolhydraten in een Carb Killa bar is uitermate laag te noemen, bijna 70 procent minder dan een gewone energiereep. De 18 gram koolhydraten komt grotendeels van de vezels polydextrose en zijn langzame koolhydraten. Het enige punt wat we bij polydextrose hebben is dat bij teveel inname, meer dan 100 gram, het laxerend kan werken. Daarnaast komt de meeste vet in de eiwitrepen van Gredade uit een controversiele bron namelijk palmolie.

Eiwitreep of eiwitshake?

Met de 23 gram eiwit per reep volstaat een reep perfect als een pick-me-up of post-workout. De hoeveelheid is gelijk aan een shot eiwitpoeder en daarmee een goed alternatief voor een eiwitshake. Ze zijn ook makkelijker mee te nemen, je hebt ze altijd in je sporttas zitten en tijdens het ritje naar of van de sportschool eet je de reep snel even weg. Twijfel je en wil je toch ook een eiwitshake gebruiken, kijk dan in onze shop, we hebben een aanbieding met weipoeder en Carb Killa bars (link body&fit shop).

Andere ingrediënten

Naast de belangrijke ingrediënten zoals vezels en eiwitten bevatten de repen ook nog andere belangrijke ingrediënten, zoals calcium. De bron daarvan is de calciumcaseïnaat en zorgt ervoor dat je met een reep al 15 procent van je dagelijkse behoefte inneemt. Je kunt deze proteïne snacks vol voedingsstoffen gerust een kleine maaltijd of een flink tussendoortje noemen. Ondanks dat ze in elk dieet passen, zijn ze natuurlijk geen vervanger van een kleine maaltijd. Wil je een snack met meer calorieën, dan raden we aan om naast de energiereep bijvoorbeeld een stuk vers fruit te eten.

Voor en na de workout

De energierepen van Grenade zijn een perfecte manier om een flinke dosis eiwitten binnen te krijgen. Ze vullen goed, geven je genoeg energie en stoppen het snakken naar suiker. Een goede basis dus om aan de slag te gaan in de sportschool of op het veld. Na het sporten functioneren ze als post-workout en helpen ze met het herstellen van je spieren, wat nodig is bij bijvoorbeeld spiergroei tijdens het cutten. Maar ook tijdens het bulken werken deze repen perfect, doordat ze een hoger vetgehalte hebben. Al met al een goede vervanger voor een chocolade- of snoepreep, die bij veel sporters op nummer 1 staat in hun favoriete lijst energierepen.

Ga ervoor!

De Carb Killa bar van Grenade is volgens ons een explosieve eiwitrijke post-workout, een heerlijke snack voor tussendoor en geeft je tijdens een dipje net die stoot energie die je nodig hebt, zonder alle verkeerde ingrediënten zoals suiker en koolhydraten. Een alles-in-een reep voor elk moment van de dag.

Koop Carb Killa Bars van Grenade nu

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie