Home » Candida dieet

Candida dieet

Leestijd: 2 minuten

candida dieetEr valt tegenwoordig veel te lezen over het candida dieet. Maar wat is het candida dieet nu eigenlijk? Wanneer je dit dieet wilt volgen, kan je kiezen uit verschillende vormen. Echter, het doel van al deze diëten is hetzelfde. De diëten proberen er namelijk voor te zorgen dat candida albicans uit je lichaam wordt verbannen. Het immuunsysteem wordt door het dieet gestimuleerd om dit te doen. Door het dieet te volgen is het mogelijk dat de schimmelinfectie verdwijnt. Maar is het echt zo simpel? Je moet er voor zorgen dat je voedingspatroon drastisch wordt aangepast en dat kan soms nog wel eens wat energie en moeite kosten.

Het Candida dieet

Het candida dieet bestaat uit verschillende onderdelen en fases. Tijdens deze onderdelen en fases zal je leren om je voedingspatroon helemaal om te gooien. Dit zal langzaamaan in kleine stappen worden gedaan, zodat je goed kunt wennen aan je vernieuwing. Tijdens het dieet zal je ook leren wat je wel of niet mag eten. Zo zijn er een aantal verschillende producten die je beslist niet mag eten. Voorbeelden daarvan zijn knoflook, kruidnagel en grapefruit zaad. Het is mogelijk om speciale candida dieet recepten te maken. Deze recepten zullen een goede uitwerking hebben op het dieet.

De voor-en nadelen

Het dieet kent een aantal voor-en nadelen. Zo verschilt het per persoon hoe gemakkelijk het is, om het dieet vol te houden. Je zult je een stuk beter voelen waardoor je minder stress hebt. Een nadeel van het candida dieet kan zijn dat het geen snelle oplossing is. Daarnaast moet je levensstijl behoorlijk worden aangepast en dat kan erg ingrijpend zijn. Dit merk je vooral in de eerste fase van het dieet en dat kan erg lastig voor je zijn, dat is even volhouden, maar daarna zul je zeker profijt van dit dieet hebben.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie