Home » Bewegen & Fitness » Pre-workouts » C4 Original pre-workout van Cellucor review

C4 Original pre-workout van Cellucor review

Leestijd: 6 minuten

Er zijn zoveel pre-workouts op de markt, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn er een paar die er uitschieten. Een van de meest favoriete pre-workouts op dit moment is C4 Original van Cellucor. In deze review bekijken we wat deze pre-workout zo speciaal maakt en of het ook echt doet wat er wordt beloofd. We bespreken de ingrediënten, de dosering en de prijs, maar ook wat andere gebruikers van deze pre-workout vinden, zodat jij makkelijker bepaalt of de pre-workout C4 Original is wat je zoekt.

Werkt een pre-workout wel?

Er zijn sporters die er bij zweren en er zijn er die het nemen van een pre-workout maar onzin vinden. Hoe je lichaam reageert op een pre-workout is verschillend, de een is bijvoorbeeld gevoeliger voor een bepaald supplement of dosering dan een ander. Ook je lichaamslengte en gewicht spelen een grote rol in de werkzaamheid van een pre-workout. Zelfs wat je vooraf heb gegeten is van invloed. Zoals je ziet zijn er veel factoren die meespelen of je tintelingen voelt, een goede pomp ervaart en een energie boost krijgt. Daarom proberen we je in onze reviews over pre-workouts en supplementen zoveel mogelijk informatie te geven, zodat jij makkelijk bepaalt welke pre-workout wat voor jou is. Deze keer bekijken we C4 Original pre-workout van Cellucor.

Wat Cellucor zegt over C4 Original

C4 Original pre-workout CellucorOp de website van Cellucor lezen we over hun C4 pre-workout dat het je een explosieve energie geeft, je focus verhoogt en je enorme zin geeft om elke uitdaging op je pad aan te gaan. C4 Original wordt door miljoenen sporters gebruikt. Of je nu een beginner bent of al een doorwinterde atleet, ze beloven dat C4 je helpt om elke ambitie om te zetten in een succesvolle prestatie. C4 Original heeft een lange reputatie en deze klassieke formule wordt geroemd om de grote energie boost, uithoudingsvermogen focus en spierpomp die het je geeft. C4 Original ontgrendelt het potentieel dat je in je hebt. Maar komt deze pre-workout ook zijn beloftes na? Laten we eens kijken wat voor een bedrijf Cellucor is en welke werkzame ingrediënten er in C4 Original zitten.

C4 Original pre-workout kopen bij Body & Fit

Maar wie is Cellucor?

Dit bedrijf uit Texas in Verenigde Staten is een onderdeel van Nutrabolt, een bedrijf dat sportsupplementen produceert. Cellucor is een van de grotere namen in de sportsupplementen industrie en verkoopt naast de C4 Original onder andere ook de C4 Ultimate en C4 Ripped. Ook vind je onder hun naam supplementen speciaal ontwikkeld voor meer focus, een betere spieropbouw en gewichtsafname. Het bedrijf is opgericht in 2009 en in 2011 lanceerde Cellucor hun eerste C4 pre-workout. Je kunt dus zeggen dat dit bedrijf zo zijn sporen heeft verdient in de sportsupplementen wereld.

Verbannen

In 2016 werd C4 verboden door verschillende atletiek verenigingen, voornamelijk in de Verenigde Staten, vanwege het gebruik van Synephrine HCL. Dit stimulerende middel, gecombineerd met cafeïne, geeft je gegarandeerd een explosieve energie, wat een oneerlijke strijd op de baan gaf. In 2017 heeft Cellucor daarom Synephrine HCL vervangen met Theacrine.

De originele formule

C4 Original Pre Workout is een poedervormig supplement dat je oplost in water en opdrinkt voordat je gaat sporten. De verpakking bevat 30 of 60 doseringen. De grotere verpakking is logischerwijze ook voordeliger. Een dosis is ongeveer 6,5 gram, wat je afmeet met een scoop die in de pot zit. Je lost de poeder op in 150 tot 200 ml water. De poeder is goed oplosbaar, wat niet minder belangrijk is, en je hebt de keuze uit 8 verschillende smaken:

 • Blue razz
 • Cherry Lemonade
 • Fruit Punch
 • Green Apple
 • Orange
 • Pink Lemonade
 • Strawberry
 • Watermelon

De ingrediënten van C4 Original

Wat meteen opvalt, is dat de C4 pre-workout maar een vrij korte ingrediënten lijst heeft, wat het meteen een no-nonsense pre-workout maakt. Je weet zeker dat er alleen maar werkzame stoffen in zitten en er geen gebruik is gemaakt van vulmiddelen. De belangrijkste stoffen die erin zitten zijn:

 • Cafeïne In C4 zit 150 mg cafeïne, wat er voor zorgt dat je een energie boost en meer focus krijgt. Je voelt je opgepept en hebt meer zin in het sporten.
 • Vitamine C Bevorderd de spierpomp doordat het de bloedsomloop stimuleert.
 • Vitamine B12 stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen, die de zuurstof naar je spieren brengen. Hierdoor activeert het de energie in je lichaam. Daarnaast is vitamine B12 goed voor het functioneren van je geheugen.
 • Creatine in C4 zit 1500 mg Creatine Monohydraat, wat je spierkracht vergroot bij regelmatig gebruik. Het stelt namelijk de verzuring van je spieren uit, waardoor tijdens korte en intensieve oefeningen je fysieke prestaties verhogen en je maximale spiergroei hebt tijdens een explosieve krachttraining.
 • Arginine C4 bevat 1000 mg Arginine dat een betere spierpomp veroorzaakt.
 • Beta Alanine C4 bevat 1600 mg Beta Alanine, wat een lichaamseigen aminozuur is. Het is niet een van de essentiële aminozuren maar vaak ervaren we wel een tekort aan deze aminozuur.
 • N-Acetyl L-Tyrosine is een hoogwaardig aminozuur. Tyrosine is direct betrokken bij het aanmaken van dopamine en adrenaline. Het geeft je focus en maakt je minder snel moe.

Wat andere gebruikers vinden van C4 Original

C4 Original pre-workoutVeel sporters ervaren dat na inname C4 al snel zijn werk doet, bij sommigen was dat al binnen 10 minuten. Ze ervoeren een goede focus en kregen letterlijk meer zin in het sporten, een enkeling voelde zichzelf zelfs euforisch. Verder blijken veel sporters een betere focus en een goede spierpomp te ervaren. Hun uithoudingsvermogen werd wel degelijk meer, maar een enkeling voelde een toename in kracht. Velen geven aan dat ze zoveel meer zin hadden in hun workout dat ze na de training eigenlijk nog genoeg energie hadden om nog even door te gaan. Het effect van de Beta Alanine is duidelijk merkbaar, de meesten voelden dan ook de tintelingen die daar bij horen. Er zijn gebruikers die na het sporten een kick-back voelden en door vermoeidheid werden overvallen, terwijl ze door de cafeïne maar moeilijk in slaap konden komen.

Ons oordeel over C4 Original pre-workout

Voor rond de 23 euro koop je met C4 Original pre-workout een pot van 195 gram vol energie, die je nog geen euro per dosering kost. De 150 mg cafeïne lijkt in eerste instantie weinig, maar dat hoeft nog niets te zeggen over de kwaliteit van een pre-workout. Er zijn namelijk nog andere ingrediënten die wonderen kunnen verrichten.

Sterke combinatie

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de combinatie van cafeïne met Beta-Alanine, Creatine, Arginine en N-Acetyl-L-Tyrosine een gouden greep is, want deze ingrediënten samen zorgen voor een flinke boost in energie, uithoudingsvermogen en focus. Door de Arginine wordt de hoeveelheid stikstofmonoxide in je lichaam verhoogt en samen met de N-Acetyl L-Tyrosine vergroot dit aanzienlijk de productie van dopamine en adrenaline. Ondanks dat C4 Original geen L-Citrulline gebruikt, verbetert het door deze combinatie ingrediënten je uithoudingsvermogen en focus, daarnaast levert het ook nog eens een flinke pomp.

Korte maar extreme boost

Door C4 Original komt er zoveel energie vrij dat je letterlijk zin krijgt om te gaan trainen. Ondanks dat er eigenlijk niet zoveel cafeïne in zit, lijkt het wel alsof je een paar espresso’s achterover hebt geslagen. Er zit ook niet veel suiker is, dus deze boost komt echt van de perfecte combinatie aan ingrediënten. Ook na een flinke workout geeft C4 je nog steeds de energie om door te gaan. Niet voor niets dus dat C4 de favoriet is van velen. C4 is wel een kort werkende pre-workout, na 1 uur vermindert de energie boost langzaam en na 2 uur is het effect helemaal weg. Er bestaat de kans op een dip na het trainen, maar dat is nogal persoonlijk, merkten wij.

Test het uit

Ben je nieuw in de wereld van sportsupplementen of wil je C4 voor de eerste keer proberen, begin dan met een halve dosis. Probeer het ook met een lege maag, of juist in combinatie met bijvoorbeeld een eiwit shake. Zo ervaar je of en hoe je op deze pre-workout reageert, zodat je de voor jou perfecte dosering kunt nemen. Schik niet als je de tintelingen van de Beta-Alanine voelt, deze stof zorgt voor een perfecte spierpomp. Gebruik je bepaalde medicatie, bespreek dan het gebruik van een pre-workout met je arts.

Een no-nonsense pre-workout

Ben je op zoek naar een flinke dosis energie, een pre-workout die je naar de sportschool jaagt en dat zonder onnodige ingrediënten? Probeer dan eens C4 Original pre-workout. C4 Original is een no-nonsense pre-workout met ingrediënten hun effect in meerdere onderzoeken hebben bewezen.

C4 Original pre-workout kopen bij Body & Fit

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie