Bezoek Camp Nou tijdens uw trip naar Barcelona

Voetbalreizen Barcelona Steeds populairder!

Camp Nou BarcelonaMenige toeristen gaan naar Barcelona voor de geweldige stranden, het verrukkelijke etenswaren of de schitterende culturele invloeden van Gaudi. Een aantal mensen zullen er echter ook voor kiezen vanwege het mooie voetbalspel dat in deze stad gespeeld wordt door de clubs FC Barcelona en RCD Espanyol. Hieronder beschrijven we hoe je kaartjes kunt verkrijgen waarmee je kunt genieten van een bezoek aan Camp Nou tijdens uw vakantie naar Barcelona.

Ten eerste moet u heel goed opletten dat u uw verblijf boekt voor een volledig weekend. Dit omdat televisie uitzendingen er voor kunnen zorgen dat wedstrijden die eigenlijk op zaterdag gepland stonden op zondag gepland worden. U moet er dus alert op zijn en voor open staan dat de wedstrijddag kan wijzigen en er zorg voor dragen dat u zowel zaterdag als zondag in de mogelijkheid bent om een voetbalwedstrijd bij te wonen.

Iets anders waar u alert op moet zijn, en waar veel bezoekers van Camp Nou zich de eerste keer niet bewust van zijn, is dat Camp Nou geen dak heeft. Hierdoor kan het best wel koud aanvoelen in de bovenste ringen, zelfs in de zomer! Ben hier op voorbereid en neem een extra jas mee om er zeker van te zijn dat u het niet koud krijgt terwijl u staat te genieten van het voetbal van FC Barcelona.

Doorgaans kunt u vrij gemakkelijk tickets krijgen voor de meeste wedstrijden. Echter de Champions League wedstrijden en de zeer gewilde wedstrijden tussen Barcelona en Real Madrid zijn vaak heel vlug uitverkocht. U kunt een poging doen om tickets te verkrijgen door op tijd te reserveren en hiermee uzelf te verzekeren van tickets voor de wedstrijd, een vlucht en een goede accommodatie.

U kunt ook overwegen een voetbalwedstrijd van RCD Espanyol te bezoeken. Deze voetbalclub speelt tevens in Barcelona. Het stadion is een stuk kleiner dan dat van Camp Nou. Camp Nou is gelegen in het Olympisch Stadion. Dit stadion werd gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1992 in Barcelona. Het kleinere stadion van RCD Espanyol biedt dan wel een meer intieme sfeer waar het voetbal mooi naar voren. RCD Espanyol voetbalt in dezelfde competitie als FC Barcelona en Real Madrid.

voetbal stadium barcelonaAls u naar het stadion gaat om alles te bewonderen dan moet u uzelf genoeg tijd gunnen omdat het een enorme stadion is en het zeer druk kan zijn in en rondom Camp Nou. Het stadion biedt ruimte aan 99.000 plekken. Het kan dan ook een tijd duren voordat u uw plaats hebt bereikt als u een zitplaats heeft bovenaan in het stadion. Als u vroeg in het stadion bent hoeft u niet te haasten en kunt u op uw gemak naar uw zitplaats lopen terwijl u kunt genieten van het mooie stadion.

Voetbalreizen Barcelona worden steed populairder. Veel mensen willen echt enkel tickets krijgen voor de wedstrijd FC Barcelona tegen Real Madrid. Echter, waarom zou u niet nadenken om een lokale derby te bijwonen of RCD Espanyol tegen FC Barcelona of andersom te zien voetballen. Dit spel geeft altijd echte spanning en opwinding en de competitie is goed merkbaar. Deze wedstrijd leidt vaak tot erg veel goals en opwinding!