Home » Yoga, meditatie & mindfulness » De beste yogariem kopen: alles wat jij moet weten voordat jij een yoga riem aanschaft

De beste yogariem kopen: alles wat jij moet weten voordat jij een yoga riem aanschaft

Leestijd: 8 minuten

Ben jij op zoek naar de beste yogariem? Iedereen die wel eens yoga heeft gedaan herkent wel het gevoel dat je een houding niet helemaal goed krijgt. Dit kan te maken hebben met het feit dat je niet genoeg flexibiliteit hebt of met het feit dat je jezelf niet goed kan controleren in jouw houding. Wat de reden ook is, het is een groot fabel dat het niet mogelijk is om de oefening te leren.

Yoga is juist een populaire sport omdat het zo inclusief is en omdat het zo goed werkt voor jouw mentale gezondheid. Daarom zijn yoga riemen op de markt gekomen die jou helpen om jouw houdingen te verbeteren of te behalen. Door de beste yogariem te kopen gaan jouw frustraties tijdens de les de deur uit, en kan jij je volledig concentreren op jouw lichaam en jouw geest. Ben jij benieuwd hoe de yoga riem eruit ziet en hoe het werkt? Lees dan snel dit artikel verder. Wij gaan alles volledig met je bespreken.

beste yogariem kopen

De beste yogariem in huis halen

De beste yogariem in huis halen is een uitstekende manier om te zorgen dat beginners en gevorderden de oefeningen uitvoeren in de beste houding. Ondanks dat yoga een sport is die geen groot risico geeft op blessures of lichamelijke klachten, is het wel belangrijk dat je nog steeds de aandacht geeft om de houdingen zo correct mogelijk uit te voeren.

Hoe beter jij een oefening kan uitvoeren, hoe meer jij zal genieten van de voordelen van yoga. De yoga riem zorgt ervoor dat jij dit doel makkelijker kan bereiken. Het is als het ware een hulpmiddel, maar het neemt niet de fysieke beweging weg. Het helpt je voornamelijk om sneller flexibel te worden, aangezien de riem jouw lichaam op de juiste plekken ondersteund. Hierdoor kan je net wat verder gaan dan je zonder de riem kan behalen.

Beginners hebben veel baat aan de yoga riem, aangezien het helpt om het lichaam niet te overbelasten. Vooral in de gebieden rondom de schouder en de rug kan overbelasting snel voorkomen wanneer je iets te enthousiast te werk bent gegaan. De yoga riem neemt deze zorg weg en houdt je lichaam vitaal.

Hieronder zie je mijn selectie van beste yogariemen.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,95)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,80)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,95)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AMVerkrijgbaar bij

fitwinkel.nl (€2,46)
bol.com (€10,90)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM


Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,95)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Staat de riem die je zoekt er niet bij?

Klik hier voor meer yogariemen op bol.com

Het gebruiken van de yoga riem

Wanneer jij van plan bent om de beste yogariem aan te schaffen, dan is het uiteraard wel handig om te weten hoe je hem daadwerkelijk gebruikt tijdens de yoga les of tijdens jouw yoga oefeningen. Uiteraard heeft de oefening die jij uitvoert invloed op hoe je de yoga riem kunt gebruiken. Daarom leggen we hier twee voorbeelden uit.

Wanneer jij de Danser gaat uitoefenen en je last hebt om jouw benen makkelijk vast te pakken? Dan bind je de riem om jouw enkel om en houd je decime met een hand vast. Een ander voorbeeld waar de yoga riem goed van pas komt, is tijdens een van de tang houdingen. De riem zorgt bij deze oefening eigenlijk dat je jouw armen net wat langer kan maken. Breng je riem aan rondom jouw voetzolen en pak de riem vervolgens vast. Nu kan je makkelijker in een staande of zittende tang komen, zonder dat jij jouw rug of schouders te veel belast.

De voordelen van de beste yoga riem

Zoals we al kort hebben gezegd, de yoga riem is een handige tool die je helpt om je lichaam tijdens de oefeningen betere ondersteuning te geven. Maar, de yoga riem doet nog veel meer dan dit. Er zijn maar liefst 5 verschillende voordelen op te noemen waar jij van kan profiteren wanneer je de yoga riem in huis haalt. wij nemen de verschillende voordelen graag met je door.

1. Een betere houding

Yoga is een sport die draait om het verbeteren van jouw houding, flexibiliteit, lichaam en geest. Het is dus belangrijk dat je de houdingen juist uitvoert. Zo loop je geen risico op overbelasting. Wanneer jij pas bent begonnen met yoga, dan kom je er wellicht achter dat verschillende oefeningen vrij uitdagend zijn. Het wordt vaak gezegd dat yoga geen intense sport is.

Ondanks dat yoga een mindfulness sport is, betekent het niet dat jij geen flinke blessures kan oplopen. Wellicht is jouw lichaam nog niet flexibel genoeg om zich volledig te strekken. het doel van de yoga riem is om je door deze fase heen te halen, zonder dat jij jouw houding comprimeert. Heb jij last van een bochel of hangende schouders tijdens de oefeningen? Dan zorgt de yoga riem dat je hier geen last meer van hebt.

Zodra je de yoga riem in huis hebt gehaald is het aan te raden om eerst verschillende oefeningen te leren met de yoga riem voordat je per ongeluk de riem op de foute manier gebruikt in een oefening.

beste yogariem

2. Hulp bij rugpijn

Wanneer jij snel last hebt van rugpijn, dan is het beoefenen van yoga juist een geweldige manier om jouw rug te verlossen van spanning en om jouw houding te verbeteren. Maar soms heb je simpelweg niet de tijd om yoga te beoefenen wanneer de rugpijn opduikt. Op deze momenten komt de beste yogariem goed van pas.

De yoga riem kan je simpelweg gebruiken wanneer jij achter jouw bureau zit te werken of wanneer jij fysieke huishoudelijke klussen doet. Het zorgt dat de spanning van jouw rug weg wordt gehaald en je de pijn niet gaat overcompenseren met jouw schouders of borst. Uiteraard is het belangrijk dat je naast het gebruik van de yoga riem tijdens alledaagse taken, ook uiteindelijk tijd gaat maken voor het beoefenen van yoga. Zo kom jij het beste van rugpijn af.

3. Betere ondersteuning dankzij de beste yoga riem

De een heeft een goede balans en de andere vindt het wat lastiger om op een been te staan. Ondanks dat je jouw balans juist door yoga kan verbeteren, zorgt de yoga riem ervoor dat je op mindere dagen toch kan genieten van de oefeningen. met behulp van de yoga riem houd je namelijk beter je balans en sta jij stabieler op de yogamat.

Een goed voorbeeld waar de riem van pas komt, voor zowel beginners als gevorderden, is de Hasta Padangusthasana. In deze houding moet jij een voet op de grond houden, jouw lichaam rechtop houden, een hand naar de lucht strekken en het andere been in een 90 graden brengen. Deze oefening vergt veel van jouw balans. Door de yoga riem om jouw voet te doen en vast te houden op de hoogte die prettig voor jou voelt, sta jij steviger in de houding. Jouw ruggengraat blijft netjes recht staan, in plaats van dat deze gebogen wordt in een ongemakkelijke positie.

4. Krijg houdingen sneller onder de knie

Voor beginners is de beste yogariem echt een handig hulpmiddel. Zoals boven al kort is genoemd is het niet alleen handig om te zorgen dat jij houdingen makkelijker kan uitvoeren, maar het zorgt ook dat jij sneller vooruitgang boekt. In het begin zul je de yoga riem meer nodig hebben, maar geleidelijk aan merk je dat je steeds makkelijker bij jouw tenen komt of dat je steeds soepeler in houdingen gaat.

Het is erg motiverend om deze vooruitgang bij te houden met de yoga riem. Uiteindelijk kom je tot een punt dat je niet meer de noodzaak voelt om de yoga riem bij iedere oefening te gebruiken. Op dat moment weet je hoeveel vooruitgang jij en jouw lichaam hebben geboekt dankzij yoga.

5. Meer kracht voor arm oefeningen

In veel poses moet je veel op de kracht in jouw armen geloven. Ondanks dat je nog zo sterk bent, maar ook voor wanneer je de kracht in jouw armen nog aan het opbouwen bent, komt de yoga riem goed van pas. Bij veel arm oefeningen moet je een balans vinden tussen een ontspannen lichaam en gespannen spieren.

De yoga riem zorgt in dit geval dat jij de juiste delen van jouw lichaam gebruikt, zodat de andere delen kunnen relaxen. Dit is essentieel om in specifieke houdingen te komen. Vooral bij de omgekeerde asana komt dit uitstekend van pas. De riem voorkomt dat jij jouw armen te ver uitstrekt en zorgt dus voor net wat extra ondersteuning en kracht.

yogariem kopen

Zo kies jij de beste yoga riem voor jou

Ben jij overtuigd geraakt over de voordelen van het gebruik van de yoga riem? Dan is het tijd om je te verdiepen in het vinden van de beste yogariem. er zijn veel verschillende riemen te vinden op de markt, maar hoe weet je wat goed en wat minder goed is? Ondanks dat de riemen allemaal op elkaar lijken, maakt het materiaal, de maat en andere kleine ontwerpkeuzes een groot verschil in het gebruikersgemak. Daarom leggen wij hier alle belangrijke punten voor jou uit.

De juiste maat kiezen

Het vinden van de beste yogariem heeft veel te maken met de maat die jij kiest. Een yoga riem is te vinden in allerlei verschillende maten, maar het is belangrijk dat je zorgt dat jij genoeg lengte hebt om mee te werken. zo heb je de zekerheid dat je altijd genoeg ruimte hebt om de band stevig en comfortabel vast te houden, zonder dat het invloed heeft op jouw houding.

Wanneer je lang bent is het het beste om voor een lange yoga riem te kiezen. Een riem van rond de 2,5 meter is bijvoorbeeld handig. Mocht jij niet zo lang zijn, dan doet een yoga riem van rond de 1,5 tot 2 meter beter zijn werk. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet altijd simpelweg voor de langste maat moet kiezen. Wanneer jij werkt met veel overtollige riem-lengte, dan zal je tijdens de yogales continu worden afgeleid door al dit materiaal.

De materiaalkeuze

Net zoals dat yogamatten in allerlei verschillende materialen te vinden zijn, zijn yoga riemen ook in verschillende materialen beschikbaar. De meest voorkomende materialen zijn natuurlijk, zoals hennep, katoen, nylon, maar kan ook van rubber zijn. Maar, hoe weet je welk materiaal het beste bij jou past. Het voordeel van hennep is dat het duurzaam is, net zoals biologisch katoen.

De meeste mensen hebben een voorkeur voor normaal katoen, omdat het makkelijk te verzorgen is. Het heeft genoeg grip en het is een natuurlijk materiaal. Echter, doordat het een beetje ruw aanvoelt, hebben mensen met een gevoelige huid sneller last van irritatie. Om dit te voorkomen kies je voor biologisch katoen. Deze textuur is namelijk net wat zachter.

Mocht je de voorkeur hebben aan een materiaal wat meer rekbaarder is, dan is het het beste om te kiezen voor rubber. Dit materiaal is namelijk iets meer uit te rekken, terwijl de natuurlijk materialen erg stijf zijn. Zoals je ziet zijn er voor ieder een mogelijkheid te vinden. Wat het beste werkt heeft uiteindelijk echt te maken met jouw eigen voorkeur.

De looks

Ondanks dat functionaliteit in het vinden van de beste yogariem het zwaarste meetelt, zijn er in de looks ook enkele details die je mee moet nemen. De ene riem heeft namelijk een plastic gesp, terwijl de ander gemaakt is van metaal. Het voordeel van deze gespen is dat je de lengte kan aanpassen aan jouw voorkeuren en dat je het kan aanpassen aan jouw progressie.

Wanneer je kiest voor een plastic gesp, dan geniet je van een meer stille yogasessie dan wanneer je gebruik maakt van metaal. De metalen gesp is echter meer duurzaam dan het plastic. Mocht je liever geen gesp gebruiken, dan zijn er ook yoga riemen te vinden met lussen. deze zijn makkelijk te gebruiken, aangezien je tijdens de oefeningen niet rekening hoeft te houden met het vermijden van de gesp. Een ander voordeel van de lussen is dat je de riem ook kan gebruiken om jouw mat te dragen naar de yogastudio.

beste yoga riem
yoga oefeningen

Het verzorgen van jouw yoga riem voor een lange levensduur

De beste yogariem hangt uiteindelijk ook af van hoe jij ermee omgaat. Net zoals een yogamat, heeft een yoga riem ook verzorging nodig. Wanneer je kiest voor een katoenen of hennep yogamat, dan kan je deze veilig wassen in de wasmachine. Andere materialen kunnen het beste worden afgeveegd met een doekje. Vermijd in dit geval het gebruik van te veel water of zeep. dit kan namelijk het materiaal aantasten, wat de levensduur zal verkorten. Uiteindelijk kan een yoga riem een lange tijd meegaan zolang je er met liefde mee omgaat. Het aanschaffen van de yoga riem zal zorgen dat jij nog meer kan genieten en nog meer uit jouw yoga sessie kan halen.

Klik hier voor alle yogariemen op bol.com

Deel dit artikel op social media

Verkrijgbaar bij

fitwinkel.nl (€5,99)
bol.com (€10,69)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Verkrijgbaar bij

fitwinkel.nl (€2,46)
bol.com (€10,90)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Verkrijgbaar bij

fitwinkel.nl (€2,13)
bol.com (€10,90)
Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023 - 3:39 AM

Plaats een reactie