Home » De beste smoothie blender kopen

De beste smoothie blender kopen

Leestijd: 5 minuten

Je bent verzot op smoothies en je wilt met verse groenten en fruit van de bioboer aan de slag om spectaculaire smoothies in elkaar te draaien. Je eigen smoothie blender kopen is dan een goed idee. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een smoothie blender? Want door de grote variatie in blenders is het soms moeilijk de juiste te vinden. In dit artikel vertellen we je het allemaal.

Een persoonlijke keuze

In een tijd waarin gezond eten en het zelf bereiden ervan steeds belangrijker wordt, past een smoothie blender natuurlijk in de keuken van tegenwoordig. Maar blenders zijn niet de goedkoopste keukenapparaten, dus is het logisch dat je je verdiept in de juiste kwaliteit en prijs verhouding. Hieronder bespreken we een aantal belangrijke punten om op te letten als je een goede smoothie blender wilt kopen. Maar eerst leggen we uit wat een blender eigenlijk is.

Wat is een blender

smoothie blender kopenEen blender is een keukenapparaat dat vooral goed is in mengen en pureren. Je gebruikt het dan ook voor smoothies, sauzen en soepen, maar ook baby voeding en het in stukjes hakken van ijs voor je ijskoffie is met veel blenders mogelijk. Een blender heeft als voordeel boven bijvoorbeeld een staafmixer, dat je grotere hoeveelheden in een keer kunt pureren, door de gesloten kom je geen rommel hebt en dat je vanuit de kom de smoothie direct in je glas schenkt. Door het hoge vermogen van de motor pureer je makkelijk veel soorten groenten en fruit in een handomdraai. Er bestaan ook speciale power blenders en smoothie blenders, wij kijken hier naar een overal blender, gericht op het maken van smoothies.

Wat is een smoothie

Een smoothie is een puree van rauwe groenten en fruit, waarbij je meestal nog een zuivelproduct zoals yoghurt aan toevoegt. Door de ingrediënten te pureren krijg je een milkshake-achtige puree, waarin alle voedingsstoffen van de groenten en fruit zitten. Je pureert de hele vrucht waardoor een smoothie bijvoorbeeld ook de vezels nog steeds bezit. Wil je meer weten over smoothies, lees dan ons artikel Wat is een smoothie.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een blender

smoothie blenderGa je een smoothie blender kopen, denk dan vooraf na waarvoor je de blender wilt gebruiken. Ga je puur en alleen smoothies blenden, of wil je ook een ijscrucher voor je ijskoffie en een hittebestendige kan voor je soepjes. Bedenk ook voor hoeveel personen je smoothies gaat maken. Gebruik je hem alleen voor jou dan heb je een veel kleiner apparaat nodig, dan een smoothie blender voor de hele familie. En ga ook na of je de blender elke dag gaat gebruiken of maar één keer in de week. Hieronder lees je nog een aantal belangrijke aandachtspunten bij de aankoop.

  • De inhoud van de blender kan. Ga je de blender gebruiken voor huishoudelijk gebruik, dan is 1,8 liter voldoende`voor een hele familie. Een kan van minder dan 1 liter is groot genoeg voor maar een smoothie.
  • Het materiaal van de blenderkan. Je hebt de keuze uit glas of plastic. Glas is slijtvaster en zwaarder, maar ook beter bestand tegen hardere materialen zoals ijs. Een plastic kan ziet er al snel gebruikt uit.
  • De demontage van het apparaat. De drie belangrijke onderdelen, het mes, de kan en de deksel moeten makkelijk te demonteren en schoon te maken zijn. Let er op dat het mes demonteerbaar is, anders is de kan moeilijker schoon te maken. Je wilt immers geen stukjes groente van gisteren terug vinden in je smoothie van vandaag. Ook handig te weten is of de onderdelen vaatwasserbestendig zijn.
  • Het vermogen van de blender. Een goede blender met grote kan moet toch minimaal 700W hebben, zo vermaal je alle ingrediënten met gemak. Meer vermogen betekent wel meer lawaai, een regelbaar vermogen is daarom handig. Maar ook omdat je voor een goede smoothie begint met langzaam blenden en je daarna de snelheid opvoert.
  • Het snoer en het energieverbruik. De lengte van het snoer is afhankelijk van waar je de blender gaat zetten. Verder is het voor een milieubewuste smoothie drinker natuurlijk ook belangrijk zo min mogelijk energie te verbruiken voor je gezonder smoothie.
  • De prijs. Ondanks dat goedkoop vaak is vaak duurkoop is, hoeft een goede blender niet heel veel te kosten. Maar wat meer geld uitgeven aan een goed werkende blender die je elke dag gebruikt, motiveert je meer dan een goedkope slecht werkende die in de kast verdwijnt. Let ook op de accessoires die bij de blender meekomen, zoals meeneembekers, altijd handig voor onderweg.

Beste getest

Om je keuze wat makkelijker te maken bespreken we hieronder een aantal blenders die als beste getest zijn door de Consumentenbond.

Smoothie blenderPhilips Daily HR2056/00

Deze blender is kompakt en goedkoop. De blenderkan van 1,2 liter is van plastic en goed te gebruiken voor één smoothie tegelijk. Het vermogen is 350W en heeft maar een snelheid, maar wel een ijscruscher. De behuizing is van plastic en je krijgt geen extra accessoires bij deze blender. Hij is licht in gewicht, handig op te bergen en vaatwasser bestendig.
Bekijk op bol.com

Philips Viva HR3555/00

Deze blender heeft een glazen kan van 2 liter. Door het handvat is deze grote kan makkelijker handelbaar. De blender heeft 700W aan vermogen en 9 snelheden die je kunt veranderen door middel van een draaiknop. Voor wat extra power is er de pulseerstand, maar de blender heeft geen ijscrusher. De behuizing is van RVS. Het apparaat is makkelijk schoon te maken en de onderdelen zijn vaatwasserbestendig. Je krijgt geen extra accessoires bij deze wat grote en zware blender.
Bekijk op bol.com

smoothie blenderPhilips Viva HR3556/00

Deze blender komt met een grote glazen kan van 1,5 liter en een vermogen van 700W. Je kunt kiezen uit 7 verschillende snelheden, door middel van een draaiknop. Er is een ijscrusher en een pulseerstand. Het apparaat is eenvoudig schoon te maken en vaatwasserbestendig, behalve het mes. De behuizing is van RVS en is redelijk groot en zwaar. Je krijgt als extra accessoires een meeneembeker en spatel.
Bekijk op bol.com

BlenderBraun Tribute Collection JB 3060

Deze blender heeft een glazen kan van 1,75 liter, die driehoekig van vorm is voor een betere circulatie van de ingrediënten. Het vermogen is 800W en je hebt de keuze uit 5 snelheden door middel van een draaiknop. Het apparaat heeft een pulseer- en turbofunctie en is in bezit van een ijscrusher. Het is goed schoon te maken en buiten het mes om zijn de onderdelen allemaal vaatwasserbestendig. De behuizing is van kunststof verkrijgbaar in de kleuren wit of zwart. Bij oververhitting van de motor is er geen stopbeveiliging.
Bekijk op bol.com

Klik hier voor alle smoothie blender aanbiedingen via bol.com

Heb je er zin in

Heb je de juiste blender gekozen en wil je direct aan de slag met nieuwe recepten, bestel dan hier het Groene smoothies receptenboek.

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie