Home » De beste loopband voor thuis kopen

De beste loopband voor thuis kopen

Leestijd: 7 minuten

Je voelt je fitter door meer beweging, het is gezond voor je lichaam en voor je geest. Maar hoe past een uurtje sporten makkelijk in je drukke schema? Met een loopband voor thuis koop je het gemak van het altijd even kunnen sporten als het jou uitkomt. Het weer en de openingstijden van de sportschool staan je dagelijkse work-out niet meer in de weg. Maar welke loopband is nou geschikt voor jou? In dit artikel helpen we je om de beste loopband voor thuis te kopen.

Wat is een loopband

de beste loopband voor thuis kopenDe loopband is een van de bekendste cardio fitness apparaten die je ook voor thuis kan kopen. De naam zegt het al, het is een band waar je op kan lopen. Doordat een motor deze band laat rondgaan, blijf je op een en dezelfde plek lopen of rennen. Zo kun je je favoriete sport ook binnen blijven doen, als het regent of als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. De snelheid waarop de band rondgaat stel je zelf in, zo kun je het tempo van een stevige wandeling aanhouden, gaan voor de marathon of op hoge snelheid rennen. Om je uit te dagen hebben de meeste loopbanden ook de mogelijkheid om je onder een helling te draaien, zodat het simuleert dat je een heuvel op rent.

Waarvoor gebruik je een loopband

Een goede loopband heeft een aantal opties die het je makkelijk maken allerlei soorten trainingen te doen. In de instellingen stel je zelf een persoonlijk trainingsschema samen of kies je een vooraf ingesteld programma. De loopband gebruik je in de sportschool vooral tijdens een cardio training, waarbij je opeen lage intensiteit een lange looptraining doet. Maar ook voor een korte warming-up voor een fitness sessie, trainingen voor de marathon, conditietraining en fitness trainingen zoals intervaltraining is een loopband een fijn maatje. Voor mensen die moeten revalideren en steeds maar kleine stukje kunnen lopen is een loopband voor thuis een uitkomst, maar ook als je graag gewoon wat meer wilt bewegen en dat moeilijk in je drukke schema gepast krijgt, zorgt een loopband voor de nodige uitdaging.

Waar moet je op letten als je de beste loopband voor thuis gaat kopen

loopband kopenAls je een loopband voor thuis wilt kopen dan moet die natuurlijk voldoen aan je eisen, wil je gemotiveerd blijven. Daarom is het verstandig vooraf goed na te denken over het doel van je loopband en welke trainingen je wilt gaan doen. Zo weet je welke onderdelen en specificaties voor jou belangrijk zijn. Hieronder leggen we je de meest voorkomende punten uit.

Snelheid

Afhankelijk van wat je wilt gaan doen, wandelen of hardlopen, en je hoe ver je daarin gevorderd bent, is het verstandig de maximale snelheid die de band kan bereiken te weten. Zeker als je hem intensief gaat gebruiken, is een snelheid van 15 kilometer per uur een vereiste. Houd daarbij rekening dat je ongeveer 80% van het vermogen kan gebruiken, wil je de loopband langer gebruiken. Bereken dus jouw loopsnelheid.

Hellingshoek

Wil je flink uitgedaagd worden of bergtrainingen simuleren dan is de maximale hellingshoek voor jou belangrijk. De meeste apparaten hebben een maximale hoek van 10%, wil je echt oefenen voor in de bergen, dan is een tot 15% een betere representatie.

Programma’s

Wil je gewoon rechttoe recht aan wandelen of hardlopen, dan zijn uitgebreide programma’s niets voor jou. Maar wil je uitdaging of een gevarieerde training dan zijn de instellingsmogelijkheden en de meegeleverde programma’s een belangrijk punt. De meeste leveranciers vertellen je welke programma’s de loopband heeft, zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Extra’s

Welke extra’s vind je handig voor ‘onderweg’? Doe je graag duurtraining dan is een bidonhouder een bruikbare gadget. Zo hoef je niet steeds naar de grond te bukken. Bekijk je graag je favoriete serie tijdens het lopen, of wil je werken met een simulatie programma op je tablet, dan is een tablethouder onmisbaar. En heb je geen persoonlijke hartslagmeter dan zijn er veel loopbanden die komen met een ingebouwde hartslagmeter.

Demping

Zeker als je de loopband gebruikt voor revalidatie of als je kampt met blessures is de demping van de band een belangrijk aspect. Tijdens het lopen krijgen je knieën flink wat klappen te verduren, maar gelukkig hebben de meeste loopbanden een ingebouwd dempingssysteem. Dat neemt niet weg dat goede hardloopschoenen nog steeds een vereiste zijn.

Afmetingen loopoppervlak

Tijdens het rennen wil je natuurlijk wel de ruimte hebben en niet steeds op moeten letten waar je je voeten neerzet. De afmetingen van het loopoppervlak zijn dan ook iets waar je op moet letten. De meeste loopbanden lang genoeg met een lengte tussen 1 meter en 1.5 meter, maar bespaart men op de breedte. Hou ongeveer 1,5 x je schouderbreedte aan als richtlijn voor de breedte van de loopband.

Gebruikersgewicht

loopband voor thuisMisschien wil je het liever niet weten, maar je gewicht is van belang als je de beste loopband voor thuis gaat kopen. Kies een band die ruim jouw gewicht kan hebben, zo voorkom je onnodige schade van je loopband en gaat hij stukken langer mee.

Vermogen

Het vermogen van de loopband en de maximale snelheid die hij kan halen gaan hand in hand. Welk vermogen voor jou belangrijk is, is afhankelijk van het doel dat je hebt met het apparaat. Hoe intensief ga je hem gebruiken? Ga je af en toe een rondje wandelen of doe je elke dag lange tijd op hoog tempo rennen. Kijk hoe hard jij nu rent en hoe hard je in de toekomst wilt gaan en neem daar dan wat ruimte tussen met wat de band aankan. Meestal beschrijft men het continue vermogen en het piekvermogen, let daar dus ook op.

Waar komt het apparaat te staan

De plaats van het apparaat kan doorslaggevend gevend zijn. Ben je klein behuisd en wil je hem na gebruik steeds opbergen dan kun je kiezen voor een opklapbaar model. Wil je hem laten staan in een van de kamers, dan is de afmeting van het apparaat belangrijk. Loopbanden nemen namelijk best veel ruimte in beslag.

Prijs

Niemand kan in jouw beurs kijken, dus weet hoeveel je kan uitgeven aan een loopband. Natuurlijk is duurder ook vaak meer kwaliteit, maar misschien zijn er dan extra’s die je kan laten voor wat ze zijn en alleen kiezen voor wat je echt nodig hebt. Een ding is zeker, hoe beter de loopband aan jouw wensen voldoet en hoe hoger de kwaliteit hoe vaker je hem met plezier gebruikt. En dat is alleen maar motiverend.

De 10 beste loopbanden voor thuis

Als je googelt op loopbanden voor thuis, dan kom je zo honderden verschillende opties tegen. Hoe vind je nu de beste loopband voor jou in deze zee van mogelijkheden? Om je een beetje te helpen met de beste loopband voor thuis te kopen, hebben wij voor jou de 10 beste loopbanden voor thuis uitgezocht. Zo is het eerste stapje naar een gezonder leven al een stuk kleiner.

The best off

Sole Fitness F63
De meest complete loopband die je maar kan vinden. Inklapbaar, en met zijn hoge maximale snelheid van 20 kilometer per uur, veel ingebouwde trainingsprogramma’s en 15 hellingsstanden heeft hij een kleine 1500 trainingsmogelijkheden voor je in petto.
Met de SoleFitness verveel je je geen moment, ook niet door de ingebouwde speakers en de bluetooth connectie met je tablet en mobiel.
Focus Fitness Jet 9 iPlus
Als een goede tweede in deze rij, is de Focus van hoge kwaliteit, kan tegen een stootje, app met marathons van over de hele wereld, grote hellingshoek, hoog belastbaar gewicht en groot aantal trainingsprogramma’s. Deze loopband is helaas niet inklapbaar.

Voor een klein budget

Tunturi Cardio Fit T30
Een budget loopband die wel is voorzien van een flinke hellingshoek van 8% en een maximale snelheid van 12 kilometer per uur. Verder is deze Tuturi klein maar fijn, makkelijk op te bergen maar met een redelijk groot loopoppervlak, verder nog voorzien van een klein besturingspaneel met 12 voorgeprogrammeerde programma’s en een plekje voor je tablet.
Focus Fitness Jet 2
Deze loopband is de uitgeklede versie van zijn duurdere broertje. Met een maximale snelheid van 13 kilometer per uur en maar twee hellingsstanden, lijkt hij niet veel te bieden, maar met 7 programma’s kan je met de Focus Fitness Jet 2 toch aardig uit de voeten. Handig op te bergen, want hij is opklapbaar, maar heeft toch een flink loopoppervlak.

Met uitgebreide programma’s

Focus Fitness Senator iPlus
Dit is de loopband voor iedereen. De perfecte keuze dus als de hele familie hem wil gebruiken en iedereen een ander doel heeft. Deze allrounder heeft een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilo, een maximale snelheid van 22 kilometer per uur, 25 programma’s en een app vol met internationale marathons. Het scherm geeft je uitgebreide informatie en met de ingebouwde speakers heeft iedereen het naar zijn zin op deze loopband.
Tunturi Competence T10
De Tunturi heeft maar liefst 40 vooraf ingestelde programma’s met onder andere trainingen op hartslag, conditietrainingen en trainingen speciaal voor vetverbranding. Daarnaast kun je met zijn maximale snelheid van 16 kilometer per uur en zijn 12% hellingshoek nog meer variëren. Opklapbaar en voorzien van een tablethouder, een loopband waarbij je je nooit zal vervelen.

Beste prijs kwaliteit

Focus Fitness Jet 7
Deze focus is een goede allrounder in zijn klasse. Je krijgt 36 trainingsprogramma’s, zodat je op conditie, hartslag en snelheid kan trainen. Met een flinke hellingshoek van 15% en een maximale snelheid van 18 kilometer per uur, bied deze robuuste niet opvouwbare loopband je veel opties voor een zacht prijsje.

Klein maar fijn

Tijdelijk niet leverbaarVirtuFit Totally Foldable TR-50i
Een kleine maar kwalitatief hoogwaardige loopband, dat levert deze VirtuFit je. Opbergbaar, klein van formaat maar voorzien van al het noodzakelijke. 12 programma’s, maximale snelheid van 12 kilometer per uur en een klein scherm waarop je de nodige informatie kan aflezen. De programma’s vind je in de bijgeleverde FitShow app, waar je ook nog eens je eigen schema’s kan samenstellen.

Voor de wandelaar

Kingsmith WalkingPad
Speciaal voor wandelaars, gaat deze loopband maar tot maximaal 6 kilometer per uur. Je hebt geen bar voor je maar een afstandsbediening voor de twee programma’s en via bluetooth kun je via een app je vorderingen bekijken. Makkelijk op te bergen en van hoge kwaliteit.
Tijdelijk niet leverbaarWalk Machine Plus
Deze loopband is geschikt voor wandelaars en heeft een klein frame of vast te houden. Hij is dun en licht, dit maakt hem makkelijk opbergbaar. Er is een klein led-pannel waarop je het aantal passen, verbranden calorieën, de afgelegde afstand en je snelheid kan aflezen.

Klik hier voor meer loopbanden op bol.com

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie