Home » Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling » AYO lichttherapiebril review

AYO lichttherapiebril review

Leestijd: 7 minuten

Die heerlijke warme zomerdagen, vol met zonlicht geven je een boost aan energie. Maar kijk al je met angst en beven al uit naar de tijd waarop de dagen korter zijn dan de nachten? Heb je vaak last van een winterdip en wil je dit jaar het zomergevoel langer vasthouden? Dat kan dankzij de kracht van het blauwe licht van de AYO lichttherapiebril van Slaapwijzer.

Wat is lichttherapie

Lichttherapie is een behandeling met een bepaald soort licht dat de hoeveelheid melatonine in het bloed verlaagd, waardoor je lichaam minder behoefte aan slaap heeft, je je minder moe voelt en dus beter kunt functioneren. Het licht waar je ogen aan worden blootgesteld heeft een hoge lichtintensiteit en reset je biologisch klok. Je biologische klok heeft invloed op een paar belangrijke functies in je lichaam, zoals je hartslag en je waak-slaapritme maar ook je gemoedstoestand.

Meestal zit je bij lichttherapie voor een speciale lamp waar je gedurende een bepaalde tijd in moet blijven kijken. De AYO lichttherapiebril zet je op, waardoor je niet meer gebonden bent aan een stoel, maar gewoon met je ochtendritueel kunt beginnen. In deze review bekijken we het product en onderzoeken we of het daadwerkelijk een goede vervanger voor de traditionele lichttherapie is.

AYO lichttherapiebril
AYO lichttherapiebril

 

Voor wie is de AYO lichttherapiebril ontworpen?

De Ayo brengt meer licht in je ogen, zonder dat je daar voor moet blijven zitten. Ondanks dat lichttherapie ook gebruikt wordt voor huidaandoeningen, is deze bril daar niet voor gemaakt. Heb je in de winter langere tijd een neerslachtig gevoel, voel je je depressief en houdt dat gevoel een paar weken lang aan? Dan is deze lichttherapiebril misschien wel de uitkomst voor jou. Heb je al langer slaapproblemen, voel je je futloos, heb je grote behoefte aan slaap en aan snacks? Dan geeft deze bril je net dat extra licht dat je nodig hebt om je lichaam het signaal te geven dat de dag weer begonnen is.

Wie is de producent van de AYO lichttherapiebril

De AYO lichttherapiebril koop je via de website goayo.nl, dat na enig onderzoek een onderdeel blijkt te zijn van Kratos. Dit bedrijf heeft ook de website slaapwijzer.net onder de vleugels en is opgezet door de eigenaar van deze website: William van der Klaauw. Het bedrijf Kratos staat netjes ingeschreven in de KvK en alle gegevens staan duidelijk op beide websites vermeld. Maar of Kratos ook de producent is, dat is te betwijfelen.

Wie is William van der Klaauw

William van der KlaauwOver William vinden we online niet zo veel informatie. Over zijn doelstelling met zijn website en de verkoop van vooral slaapgerelateerde producten zegt hij zelf: “Met Slaapwijzer.net richt ik mij op de echte oorzaken van slaapproblemen.” Op zijn website vind je dan ook honderden artikelen, verkoopt hij de e-cursusen en andere producten. William is voor ons ook geen onbekende. Eerder bekeken wij zijn perfect slapen in 7 stappen methode en de manta sleep mask die hij verkoopt.

Niet snel tevreden

William zegt pas tevreden te zijn als hij jou heeft kunnen helpen om ’s nachts beter te slapen. Hij heeft naar eigen zeggen zelf ervaren wat voor gevolgen een slechte nachtrust heeft, maar ondervond dat in de medische wereld niet veel kennis aanwezig was over de oorzaak van zijn slaapproblemen. Hij werd van het kastje naar het muurtje gestuurd en kreeg uiteindelijk slaappillen voorgeschreven. Dat ging tegen zijn gevoel in en dus ging hij opzoek naar een natuurlijke manier om zijn slaapproblemen op te lossen. Op zijn webpagina slaapwijzer.net deelt hij gratis veel van zijn opgedane kennis.

Wat wordt belooft

Het is op de website al vrij snel duidelijk wat het gebruik van de AYO lichttherapiebril je gaat brengen. Het wordt beschreven als de beste vorm van lichttherapie die je afstemt op je eigen biologische klok. Het verbetert je slaap in 5 dagen, in 20 minuten verdrijft het je vermoeidheid en verbetert je humeur, het zou je zelfs 3 keer sneller over een jetlag heen helpen. Ook bij wisselende werktijden zou deze therapie je lichaam ondersteunen in het behouden van een gezond bioritme.

Super technologie

Verder wordt vooral de superieure technologie op de website uitgelicht. Deze zorgt voor een optimale werking, volledige bewegingsvrijheid en voorkomt verblinding. William zelf vind de bril van een prachtig design, comfortabel en van een licht gewicht.

Wereldwijd geadviseerd

Ook lees je dat dit product uitermate is getest en onderzocht. Het schijnt dat artsen en specialisten het wereldwijd adviseren. Daarnaast blijkt de bril een winnaar in veel prestigieuze prijzen en awards, zoals de Air France – KLM Innovation Challenge. Daar wordt het gepromoot als het meest innovatieve product dat aan boord wordt verkocht. De AYO lichttherapiebril is gebaseerd wetenschappelijke inzichten die bewijzen dat lichttherapie je helpt om beter te slapen, deze verschillende onderzoeken zijn niet specifiek met deze bril gedaan.

Wat krijg je in huis?

De AYO lichttherapiebril is te koop in twee versies: de Ayolight voor 199 euro en de Ayopro voor 299 euro. De Ayolight is de ‘lichtere’ versie van de pro, die een paar technologische functies moet missen. Alleen bij de pro versie kun je de programma’s voor de bril aanpassen op je bioritme door middel van een app en komt in een mooie robuuste case waarmee je hem draadloos oplaadt.

De pro-versie

Je krijgt de bril in een case thuisgestuurd. De bril, die maar 35 gram weegt, moet je eerst koppelen aan je telefoon, waar je ook de speciale app op moet zetten. Je bedient de bril namelijk vanaf je mobiel. In de app maak je je eigen persoonlijke profiel aan, waarmee de app bepaald welke lichtsterkte je nodig hebt.

Probeer de AYO lichttherapiebril voor 60 dagen

Hoe werkt de AYO lichttherapiebril?

Je gebruikt de AYO elke dag 20 minuten, gedurende die tijd kun je gewoon je dagelijkse activiteiten blijven doen. In de app vind je drie verschillende programma’s:

  • Sleep, voor een betere nachtrust
  • Travel, tegen een jetlag
  • Energy, voor een beter gemoed en meer energie

Tijdens deze programma’s geeft de bril een blauw-turquoise licht met een golflengte van 470 nanometer af en is door de design van de bril wel op je ogen gericht maar verblindt je niet. De Ayo gebruik je in de morgen, waardoor je een volledige reset van je dag- en nachtritme krijgt. De speciale golflengte stimuleert bepaalde cellen in je ogen die signalen naar het hersengebied sturen waardoor de aanmaak van slaaphormoon wordt onderdrukt. Door een beter balans in het melatonine niveau heb je ook een kwalitatief betere slaap.

Wat andere gebruikers zeggen over de AYO lichttherapiebril

Op de website van William staan her en der positieve ervaringen van gebruikers vermeld. Maar recensies op de eigen pagina zijn vaak minder geloofwaardig dan die op onafhankelijke pagina’s. Dus gingen we op zoek. We vonden vooral reviews van verschillende reviewpagina’s, die we eens aandachtig doorlazen.

Wat blijkt, is dat alle gebruikers een vooruitgang merken. Ze voelden zich wakkerder in de morgen, energieker door de dag heen en sliepen stukken beter. Men ging ineens een ‘stuk lichter door de winter’. Ook het contact met William zelf verloopt vlot. Hij reageert zeer snel op e-mails en doet wat hij belooft: ook na teleurstelling geeft hij je binnen 60 dagen gewoon je geld terug.

Onze mening over de AYO lichttherapiebril

lichttherapiebrilDe redelijk hoge prijs van deze bril zou je kunnen afschrikken, maar een lichttherapie in het ziekenhuis of bij een therapeut kost al gauw 100 euro per sessie. Nou kun je zeggen dat de verzekering dat betaald, maar dat is natuurlijk bij elke aanvullende zorgverzekering weer anders. Het is aan jou: wil je deze prijs er voor betalen?

Direct resultaat

Lichttherapie heeft zijn effecten al lang bewezen. Blauw-turquoise licht op de juiste golflengte verlaagt direct het melatonine niveau in het lichaam, wat je meteen een wakker gevoel geeft, je energielevel verhoogt en je stemming een boost geeft. Maar ook op de langere termijn heeft een blootstelling van 20 minuten per dag een positief effect.

Door de bril elke dag te gebruiken optimaliseer je je biologische klok en houd je winterdipjes buiten de deur. Dit geld ook voor mensen met een verschillend werk en slaap ritme. Met de bril help je je lichaam om zich makkelijker aan te passen en jetlags te verminderen.

Verschillende programma’s

De kracht van de AYO lichttherapiebril is dat je drie verschillende programma’s hebt, elk voor een ander doel. Elk programma heeft een ander soort blauw licht, die elk een andere sterkte heeft. Voor het verhelpen van een depressie heb je nu eenmaal een andere sterkte licht nodig dan om je slaapkwaliteit te verbeteren. Dat je met je persoonlijke instellingen die drie programma’s ook nog eens op je eigen bioritme kunt aanpassen is een nog grotere plus.

Draagbaar

Een andere plus is dat de Ayo makkelijk in gebruik is. Bij een traditionele lichttherapie zit je stil voor een speciale lamp. Met de Ayo kun je gewoon verder gaan met je ochtendroutine. Je krijgt je lichttherapie, terwijl je gewoon verder kunt gaan en staan waar je wilt.

Perfecte pasvorm

Omdat de bril op de juiste manier opgezet kan worden, hoef je je geen zorgen te maken of je het licht in de juiste hoek binnen krijgt. Het is voortdurend op je ogen gericht, wat bij een gewone daglichtlamp nog maar de vraag is. Daarnaast verblind het blauwe licht van de bril je niet, wat bij het standaard witte licht tijdens een daglichttherapie vaak wel gebeurt.

Gebruik in combinatie

De bril is volgens ons een perfecte hulp om je melatonine levels te reguleren, maar achter slaapproblemen zit vaak nog meer dan alleen gebrek aan voldoende licht op het juiste moment. Voor veel mensen zit achter een slechte nachtrust ook een psychologisch probleem. Deze bril is dan zeker iets wat je kan helpen, maar geeft je een groter resultaat in combinatie met de Perfect Slapen in 7 Stappen methode van William.

Probeer de AYO lichttherapiebril voor 60 dagen

Misschien is 299 euro veel geld voor je, maar deze investering verdien je ruimschoots terug doordat je beter in je vel zit, je energieker voelt en een betere nachtrust hebt. Dat alleen al maakt je een stuk vrolijker. Ben je niet tevreden met het resultaat dan stuur je de AYO binnen 60 dagen na aankoop eenvoudig terug en staat binnen enkele dagen het volledige aankoopbedrag weer op je rekening. De AYO is een geavanceerde, persoonlijke en effectieve lichttherapie die jouw slaap, energie en stemming een natuurlijke boost geeft.

Probeer de AYO lichttherapiebril voor 60 dagen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie