Home » Afvallen met Nederland – Review

Afvallen met Nederland – Review

Leestijd: 5 minuten

Als je een van die Nederlanders bent die verschillende diëten heeft geprobeerd, maar nog steeds problemen met overgewicht heeft, dan is het boek van Afvallen met Nederland misschien iets voor jou. Het boek is sinds kort vernieuwd en de programma’s zijn aangepast. Wij bekijken voor jou in deze review de methode en het boek, zodat je zeker weet of je met Afvallen met Nederland wel slaagt in het behalen van je streef gewicht.

We moeten afvallen

Ongeveer de helft van de Nederlanders kamt met overgewicht. De markt speelt daar handig op, zo vind je steeds meer nieuwe diëten, programma’s en kookboeken, die je beloven te helpen met afvallen. Maar wat is daarin wijsheid? Over het algemeen kan gesteld worden dat overgewicht het gevolg is van een verkeerd eetpatroon. Afvallen vraagt dan ook meer dan alleen een paar weken een dieet, wil je blijvend je streefgewicht behouden, dan is gedragsverandering en een andere levensstijl van groot belang. Het programma van Afvallen met Nederland zegt daar de oplossing voor te hebben.

Wie is Jeroen van Egmond

afvallen met nederland jeroen van egmondMaar eerst kijken we wie de makers van deze methode zijn. Het boek is geschreven door Jeroen van Egmond. Jeroen heeft een tijd lang op professioneel niveau aan Taekwondo gedaan, waarmee hij zelfs een aantal gouden medailles in de wacht wist te slepen. Na een ernstige blessure verliet hij de sport om training te geven aan de jeugd. Maar gedurende diep periode merkte hij ook dat een gezonde levensstijl en dieet ook voor hem belangrijk werd. Zelf viel hij af met de Afvallen met Nederland methode.

Hij besloot deze te promoten en met het team een uitgebreid boek te schrijven waardoor meer mensen de mogelijkheid hebben een gezond en slank lichaam te krijgen. Het pakket met het boek bevat ook een motivatie programma van gedragscoach Louis Moolenaaren. Maar wie er verder achter Afvallen met Nederland staan en in het team van Jeroen zitten is niet duidelijk. Het bedrijf staat ingeschreven in de KvK, de informatie vind je op de website, wat een vertrouwelijke indruk geeft.

Voor wie is Afvallen met Nederland bedoeld

De methode is geschreven voor mannen en voor vrouwen, die binnen 10 weken flink wat kilo’s kwijt willen raken. En die gemotiveerd zijn om hun levensstijl om te gooien en dit programma te volgen. Op de website wordt expliciet vermeld dat het geen methode is voor jongeren, maar dat ook vegetariërs met dit boek uit de voeten kunnen.

Wat krijg je als je het boek koopt

afvallen met nederlandHet programma is gebaseerd op vijf elementen, eten, bewegen, educatie, motivatie en omgeving en dat zie je terug in het boek. Je krijgt:

  • 10 weken eiwitrijke recepten voor ontbijt, lunch en diner. Deze bevatten ook boodschappenlijstjes en de voedingswaarde per dag én per gerecht. Ook geeft Jeroen je tips voor tussendoor en een alternatieve producten lijst.
  • Het onderdeel ‘Gewoon bewegen’ met een HIIT-trainingsschema, oefeningen vanaf 15 minuten per dag, voor elk niveau en voorzien van duidelijke foto’s. Ook krijg je toegang tot online vele video’s.
  • Je leert ook jezelf slank te denken. Jeroen heeft samen met gedragscoach Louis Moolenaaren een motivatie programma in elkaar gezet, krijg je tips bij de dagmenu’s en vertelt hij je alle ins en outs over afvallen.
  • Als extra’s bespreekt het boek de 10 regels voor succes, zoals onder andere afvallen doe je samen, ga geen honger lijden, leer meer over voeding en analyseer slechte gewoontes. Je krijgt toegang tot de online community op Facebook en 2 weken toegang tot de online omgeving waar je allerlei verschillende extra’s kan downloaden.

Krijg je wat wordt beloofd

Een gezonde levensstijl komt niet uit de lucht vallen. Het is volgens Jeroen dan ook vooral ‘gewoon gezond leven’. Hij belooft je dat hij afvallen makkelijk gemaakt en in 10 weken tot 12 kilo afvalt. En dat is met dit uitgebreide boek zeker mogelijk. Het is zeer compleet, vol tips, recepten en trainingen. Het is een goed doordacht en gevarieerd programma, waarmee je je streefgewicht zeker dichterbij ziet komen. Jeroen kiest voor een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet. En dat doet hij met een goede reden. Het eiwitrijke dieet heeft in de afgelopen jaren zijn effect op het gewicht bewezen door twee voordelen.

Eiwitten verzadigen je meer dan koolhydraten. Hierdoor heb je minder honger ook al eet je minder calorieën en grijp je minder snel naar tussendoortjes. En je lichaam verbrand niet je spiereiwitten, maar wel je vetten. Zo verlies je geen spiermassa en voel je je sterk en fit tijdens het dieet. Door daarnaast ook op educatie, motivatie en omgeving te focussen vergroot Jeroen voor jou de kans van slagen. Je krijgt een motivatie training en een community in de Facebook groep, maar je moet het toch zelf doen. Jij moet immers je levensstijl blijvend veranderen en dat is niet voor iedereen weggelegd.

Meningen van anderen

De methode van Afvallen met Nederland blijkt een uniek dieet dat echt helpt. Niet alleen op hun eigen webpagina maar ook op Facebook en in verschillende reviews online is dit terug te lezen. Veel volgers vallen in de eerste weken al 4 kilo af, wat natuurlijk goed is voor de motivatie. Maar ook blijven velen goed op gewicht na het voltooien van het programma.

Ons eindoordeel

afvallen met nederland boekHet boek ziet er grafisch mooi uit, met veel foto’s bij de recepten en bij het trainingsschema. Toch is het boek een onoverzichtelijk, waardoor Jeroen zijn idee om afvallen makkelijk te maken een beetje in het water valt. Dit komt waarschijnlijk omdat Afvallen met Nederland er zo veel mogelijk informatie en onderdelen in stopt. Het is dan ook een boek bomvol informatie, waarmee je voor 19 euro een goede kans op een blijvend resultaat en veranderde levensstijl koopt. Al is het op de website zelf op het eerste gezicht onduidelijk wat je nu precies krijgt en welke pakketten er nog meer zijn. Alles draait om de verkoop van het boek van Jeroen, maar op de verkoop pagina word je bijvoorbeeld verteld dat je voor 45 euro bij het boek ook een pakket met elke dag nieuwe recepten, toegang tot een online community, een gratis app en 6 maanden begeleiding van een diëtiste kan krijgen.

Met de app biedt Afvallen met Nederland trouwens wel iets unieks aan. Door het gebruiken van een app is afvallen met het pakket altijd tot je beschikking, makkelijker te volgen en overzichtelijker. Verder is er in de methode ook gedacht aan vegetariërs en aan mensen met allergieën of moeilijke eters, want er zit ook een lijst bij voor alternatieve producten waarmee je de recepten kan aanpassen. Afvallen met Nederland bied je 14 dagen niet goed geld terug garantie dat je met een simpel mailtje kan aanvragen. Ondanks de kleine minpuntjes geeft deze uitgebreide en gedegen methode je dus zeker de juiste basis voor een mooier lichaam en dat voor maar 19 euro!

Koop het Afvallen met Nederland boek

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie