Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » Afslank Receptenbijbel Review

Afslank Receptenbijbel Review

Leestijd: 7 minuten

Je bent het jojo-effect zat, kijkt niet uit naar weer maanden strenge dieetregels volgen en wilt nu voor eens en voor altijd van dat buikvet af. En is het dieet in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm dan wel veel beter? Voordat je tot aankoop overgaat, wil je natuurlijk zeker weten dat het niet weer een grote teleurstelling wordt. In deze review bekijken we waar het dieet uit bestaat en of Oscar zijn beloftes ook kan nakomen. Zo weet jij zeker of dit echt de laatste keer is dat je op dieet gaat.

Het jojo-effect

snel afslankenHoe vaak gebeurt het niet dat mensen aan een dieet beginnen, maar daar heel snel weer mee stoppen? Of ze vallen snel veel kilo’s af, maar zijn in korte tijd gewoon weer op hun oude gewicht? Er zijn zelfs mensen die niet eens afvallen van een dieet maar kilo’s aankomen. Dit is het jojo-effect en waarschijnlijk is het jou ook wel eens overkomen. Dat je dit effect ervaart heeft trouwens niets met jou te maken. Het komt door hoe de diëten in elkaar zitten. De meeste diëten zijn saai, je moet bepaalde regels volgen of smakeloze shakes drinken. Je moet calorieën tellen en hebt ook nog eens de hele dag honger.

Met andere worden, ze zijn niet makkelijk vol te houden. Daarnaast leren de meeste diëten je niet hoe je je eetgewoontes kan aanpassen, zodat je met gemak op je streefgewicht blijft. Als je denkt dat diëten duur, ingewikkeld en inefficiënt zijn dan ben je waarschijnlijk het Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm tegengekomen. Zijn koolhydraatarme dieet belooft je dat je geen jojo-effect meer hebt en helpt je met een verandering van levensstijl. Laten we het pakket eens bekijken.

Voor wie is receptenbijbel

Heb je overgewicht of een laagje buikvet en wil je er vanaf zonder al die strenge diëten, dan is dit receptenboek wat voor jou. Heb je veel diëten geprobeerd, heb je geen positief resultaat behaald en wil je nu eens voor altijd dat sexy en slanke lichaam van je dromen? Dan kan dit boek je waarschijnlijk helpen. Wil je af van dat jojo-effect en ben je klaar voor een verandering van levensstijl, dan weet Oscar wel raad. Maar ook als je inspiratie zoekt, om op een goedkope manier lekkere en gezonde maaltijden op tafel te zetten, dan zal dit boek je niet teleurstellen.

Koop de afslankreceptenbijbel via deze knop met korting

Wie schreef de receptenbijbel

De auteur achter dit receptenboek is Oscar Helmstäter. Misschien ken je hem van RTL4 en uit de Linda. Zijn doel is om mensen te informeren en te inspireren tot een gezonde leefstijl, die ze kiezen vanwege wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Oscar is Master of Science en pakte tijdens zijn studie een ongezonde levensstijl op. Hij ging op onderzoek uit naar wat nu wel een gezonde manier van leven is en ontdekte dat de juiste voeding hem meer energie gaf en hij er zelfs door afviel. Hij merkte dat de voedingsindustrie meer gericht is op winst dan op onze gezondheid, hij besloot wetenschappelijk bewijs te zoeken voor het juiste dieet en begon aan zijn studie tot orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Al deze kennis stopt hij nu in zijn producten, zoals de Afslank Receptenbijbel, maar ook op zijn website en blog happyhealthy.nl.

Wat staat er in het boek

afslank-receptenbijbelOscar promoot zijn boek vooral als receptenboek met meer dan 100 recepten, waarmee je overtollige kilo’s makkelijk kwijtraakt. Maar het boek is meer dan alleen een receptenboek. In de inleiding van ongeveer 50 pagina’s krijg je uitgebreide informatie over diëten, legt hij de 4 pilaren van gezond afvallen uit en bespreekt hij 13 principes om blijvend op gewicht te blijven. Je leert waarom diëten mislukken, welke voedingsmiddelen je wel mag eten en welke je beter kan laten staan. Daarna vind je de meer dan 100 recepten verdeeld in 5 categorieën:

  • Ontbijt
  • Dranken
  • Lunch
  • Salades & dressings
  • Avondeten

Elk recept beslaat een pagina, wordt begeleid door een foto, de lijst van ingrediënten, de beschrijving van het recept, tips voor variaties en de tijd die je nodig hebt om het te bereiden. Tijdens de bestelling kun je kiezen voor alleen de digitale versie van het receptenboek, of de digitale versie samen met het fysieke boek.

De bonussen

Ook Oscar geeft je bij de aankoop van dit boek een aantal extra’s. Meestal zijn dat kleine e-boeken die een aanvulling zijn op het product wat je koopt. Oscar geeft je de volgende bonussen.

  • Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips. Je krijgt schema’s waarmee je het systeem van Oscar moeiteloos kunt toepassen. En de boodschappenlijstjes en boodschappentips helpen snel door de supermarkt heen.
  • 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam. Met deze richtlijnen leer je om op je streefgewicht te blijven en garandeert je een blijvend resultaat. Vergeet het jojo-effect maar!
  • 10 Gezonde Toetjes. Voor diegene die niet van de toetjes af kunnen blijven, geeft Oscar nog een 10 recepten met fantasievolle toetjes, zonder koolhydraten.
  • 84 Gezonde Tussendoortjes. In dit e-boek vind je maar liefst 84 tussendoortjes, niet alleen om zelf te maken, maar ook met tips welke tussendoortjes in de supermarkt je beter wel of niet kunt pakken.
  • Het Ultieme Afslank Programma. Dit programma’s bestaat uit met video’s met tips en oefeningen om nog sneller af te vallen. Je krijgt dit programma de eerste maand gratis, daarna betaal je 19,95 per maand. Je kunt je er voor afmelden als je het niet meer wilt, of bij de bestelling aangeven dat je het programma niet wilt uitproberen.

Wat krijg je daadwerkelijk van Oscar

snel afvallenOscar belooft op zijn webpagina een strakke en platte buik, een gladde huid en meer energie. En dat allemaal zonder te veel geld uit te geven en vooral met veel plezier. Na de bestelling via de website heb je binnen 1 minuut e-boek al in je e-mailbox. Je krijgt een link naar een downloadpagina waar je het receptenboek en de bonussen direct kunt downloaden. Je krijgt ze in PDF-formaat en je opent ze gemakkelijk op elk apparaat. Handig voor in de supermarkt wanneer je inspiratie zoekt.

Het fysieke boek komt ongeveer 1 a 2 dagen later in je brievenbus aan. Het boek ziet er mooi en verzorgd uit. Oscar heeft er veel tijd en moeite ingestoken, om je de juiste informatie te geven en de lekkerste recepten te geven. Deze zijn makkelijk en snel te bereiden. De inleiding met de wetenschappelijke onderbouwing van zijn systeem is duidelijk en in makkelijke taal geschreven, zodat je snapt waar hij het over heeft. Hij legt je bijvoorbeeld uit over de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten je mag eten. Val je af als je dit boek volgt? Als je meerdere keren per dag een recept uit dit boek maakt, dan zul je zeker afvallen, maar je moet er wel zelf wat voor doen. Het resultaat ligt aan hoeverre jij je inzet en deze nieuwe levensstijl wilt overnemen.

Meningen van andere gebruikers

Bij ons onderzoek op het internet zijn we niet echt negatieve opmerkingen tegen gekomen. Veel kopers zijn tevreden over de kwaliteit van het fysieke boek, de lekkere recepten en de variatie. De de vele informatie blijkt te helpen met het maken van de juiste keuzes, het systeem is makkelijk vol te houden en volgers hebben zelden een hongergevoel. De meesten zijn in de eerste paar weken al tot 5 kilo kwijtgeraakt. De enige minpuntjes die we konden vinden was dat de calorieën niet bij de recepten vermeld staan, een enkeling vindt 100 recepten te weinig of vindt ze niet smaakvol. Ook blijken de recepten voor het ontbijt niet heel fantasievol.

Onze mening

Laten we beginnen met te zeggen dat, gezien de recepten en de informatie die je krijgt, dit receptenboek en het systeem van Oscar geen officieel dieet is, maar een koolhydraatarme levensstijl. Er zijn geen strenge regels en vaststaand menu, je bent vrij te kiezen wanneer en welk recept je wilt klaarmaken. Heb je een steuntje in de rug nodig dan komt de bonus met de boodschappenlijstjes en de weekmenu’s je goed van pas. De plus is dat je hierdoor wel leert wat goed is en wat je beter kunt vermijden. Ook door de informatie en de 13 principes leer je op gewicht te blijven en de nieuwe eetgewoontes in je leven toe te passen. Je staat dus op eigen benen en bent van niemand afhankelijk of het afvallen slaagt of niet. Een ander positief punt is dat er ook vegetarische gerechten in het receptenboek staan. Dat is bij sommige koolhydraatarme receptenboeken niet het geval. De andere recepten zijn ook nog eens makkelijk aat te passen aan een vegetarisch dieet.

Minpuntjes

Onze minpuntjes zijn minimaal, maar vragen wel even je aandacht. De 5de bonus is een afslank programma waarbij Oscar je online coacht. Je krijgt die voor een maand gratis, maar daarna moet je je zelf wel afmelden. Je kunt je tijdens de bestelling afmelden, maar dat werkt een beetje onduidelijk en dat is jammer, want voor je het weet zit je vast aan programma dat je niet wilt. De bonus over 13 richtlijnen komt erg overeen met de 13 principes, die Oscar al in het receptenboek al beschreven heeft. Je kunt de e-boeken ook maar 5 keer downloaden. Wil je die op al je apparaten hebben staan, dan moet je hier wel even rekening mee houden.

Zijn geld waard

Maar al met al is dit hele pakket zijn 27 euro, en 37 euro als je voor het fysieke boek gaat, meer dan waard. Het is uitgebreid, duidelijk en zeer informatief. Het ziet er mooi uit en dat stimuleert om zelf die lekkere recepten te gaan klaarmaken. We zijn ook te spreken over de mogelijkheid een fysiek boek te kunnen kopen, niet iedereen is gecharmeerd van al die e-boeken op zijn of haar mobiel. En een fysiek boek gebruik je nu eenmaal vaker. Je legt het op de salontafel, zet het in de keuken en bladert er eens lekker doorheen. Met zoveel inspiratie, want het zijn niet 100 maar bijna 150 recepten, moet afvallen je zeker lukken. Maar ben je na ontvangst van het boek niet overtuigd dan geeft Oscar je een 60 dagen niet goed geld terug garantie. Dus wat valt er buiten al die overtollige kilo’s nog te verliezen? Schaf het boek aan en krijg eindelijk dat mooie lichaam van je dromen.

afslank receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

Snel overtollig vet verbranden zonder te jojoën of honger te lijden
Overheerlijke en makkelijk te maken recepten, zodat je kunt blijven genieten terwijl je afslankt
Afvallen op een leuke manier die makkelijk vol te houden is en blijvend resultaat geeft en waar het hele gezin van kan mee genieten

Bestel direct met gratis bonussen!

 

Onze beoordeling

Afslank Receptenbijbel

€ 37,00
9.5

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

9.5/10

Deel dit artikel op social media