Home » Supplementen & Pre-workouts » Abe ultimate pre-workout review

Abe ultimate pre-workout review

Leestijd: 6 minuten

Je voelt je moe maar wilt toch een slag slaan in de sportschool of je zoekt een pre-workout die je een goede spierpomp geeft? En denk je dat Abe ultimate pre-workout de sportdrank is die je zoekt? In deze review bekijken we de ingrediënten en de effecten van deze energiedrank.

Pre-workout

Tegenwoordig neemt elke sporter die zich een beetje serieus neemt een pre-workout voor een extra boost energie voor het sporten. Een pre-workout is een drankje of een shake die je meer kracht en focus geeft tijdens het sporten. En soms heb je dat precies nodig. Na een drukke dag op het werk, als je moe bent of extra impuls aan je spiergroei wilt geven ze je vaak net even dat ene zetje. Maar werken alle pre-workouts wel goed? Soms zijn bepaalde merken een hype, daarom bekijken we hier of ze ook echt waarmaken wat ze beloven. In deze review testen we Abe ultimate pre-workout van Applied Nutrition voor jou.

Spierpomp

spiermassa vergrotenAbe All Black Everything wordt door veel krachtsporters gebruikt om de spierpomp te stimuleren. Tijdens een spierpomp wordt er meer bloed in de diepe aderen van de spieren wordt gepompt, waardoor de spieren tijdelijk vergroten en er lactaat (het overblijvende zuur van melkzuur) wordt opgebouwd. De toevoer van steeds meer bloed en lactaat zorgen er voor dat de spieren opzwellen en je lichaam er meteen een stuk voller uit ziet. We noemen dit metabolische stress, wordt veroorzaakt door herhaaldelijke spiercontracties en is bevorderlijk voor de opbouw van spiermassa. Een spierpomp kun je dus letterlijk zien en zelfs voelen. Een andere manier van spiermassa groei is door progressieve belasting, door meer mechanische spanning op de spieren uit te oefenen. Je beschadigt daardoor de spier, die zich in rust met extra spiermassa repareert. In ons artikel Spiermassa opbouwen lees je daar meer over.

Voor wie is Abe ultimate pre-workout?

Wil je in een korte tijd je energie, focus en kracht verhogen, dan zorgt Abe All Black Everything voor een flinke boost. Ook als je voor spiermassa aan het trainen bent, helpt deze pre-workout met de groei daarvan. Zoek je een drankje dat je energie weer op peil brengt omdat je je moe voelt maar wel naar de sportschool wilt, dan geeft de Abe pre-workout je de weer de motivatie om voor je doelen te gaan. De fabrikant waarschuwt wel dat deze pre-workout door de hoge dosis cafeïne niet geschikt is voor jongeren onder de 18, zwangere vrouwen en mensen met een vermoedelijke medische aandoening of bij medicijngebruik.

Wie is Applied Nutrition

Applied Nutrition is een bedrijf uit de UK dat heel Europa als hun afzetmarkt heeft. Ze verkopen met name pre-workouts, supplementen en maaltijdtoevoegingen voor sporters. Ze zijn een van de leiders als het aankomt op hun laboratorium onderzoeken en trendvolgend. Hun producten voldoen aan talrijke voedselstandaarden, ondergaan uitgebreide testen en hebben daardoor een hoge kwaliteit. Ze zijn vooral bekend van hun Pump pre-workout, maar vandaag bekijken we dus hun product Abe All Black Everything.

All Black Everything

Abe ultimate pre-workout is een mix van unieke samengestelde ingrediënten die je een energieboost geeft, je lichamelijke prestaties en je focus verhoogt. Je koopt het als een poeder in een pot van 315 gram. Met de aanbevolen 10,5 gram per portie, heb je dus 30 doseringen, die je met de weegschaal of met het bijgeleverde lepeltje afmeet. Abe All Black Everything komt in 11 verschillende smaken: Bubblegum Crush, Candy Ice Blast, Cherry Cola, Energy Flavour, Fruit Punch, Icy Blue Razz, Sour Apple, Sour Gummy Bear, Strawberry Mojito, Tropical en Twirler Ice Cream.

De ingrediënten van Abe ultimate pre-workout

Abe ultimate pre-workoutIn een dosis van 10,5 gram zitten de volgende ingrediënten.

 • 4 gram citrulline malaat
 • 3,25 gram creatine monohydraat
 • 2 gram beta alanine
 • 200 mg taurine
 • 200 mg cafeïne
 • 100 mg TheaCrine
 • 80 mg vitamine B3 (500% DHA)
 • 100 mg vitamine B12 (4000% DHA)

De werking

Dat klinkt natuurlijk interessant, maar wat doen eigenlijk al die stofjes met jouw lichaam? En zorgen ze ook echt voor die spierpomp en energieshot?

 • Citrulline malaat geeft een betere toevoer van bloed en zuurstof naar je spieren. Dit is stofje zorgt voor een grotere spierpomp, een explosieve kracht en minder snelle verzuring van de spieren.
 • Creatine monohydraat verhoogt de prestaties van je lichaam gedurende een intensieve workout.
 • Beta alanine stimuleer het uithoudingsvermogen van je lichaam. Door dit stof je voel je de tintelingen door je lichaam gaan.
 • Taurine is een veel gebruikt ingrediënt voor pre-workouts. Het werkt positief op je uithoudingsvermogen en de doorbloeding van je lichaam en de spieren.
 • Cafeïne geeft je een energieboost, meer focus en alertheid voor tijdens je workout. Het motiveert je om nog net dat beetje meer te geven.
 • TheaCrine geeft je ook meer focus en energie.
 • Vitamine B’s spelen een belangrijke rol bij de aanmaak van rode bloedcellen, die de zuurstof naar je spieren brengen en de energievoorziening van de cellen. Ze zijn ook belangrijk voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Wat Applied Nutrition je belooft

Op hun webpagina maakt Applied Nutrition niet veel woorden vuil aan hun producten. Ze vertrouwen er op dat ze goed werken en zo dus voor zichzelf spreken. De ingrediënten die ze kiezen voor de hun producten zijn de beste en meest actieve stoffen die er zijn om je vermoeidheid te verdrijven en je lichamelijke kracht te verhogen. Ze zijn na uitgebreid onderzoek en testen tot deze combinaties gekomen, maar kunnen ze ook echt zo zeker zijn van hun zaak? Laten we eens bekijken wat je echt krijgt en wat andere gebruikers over Abe ultimate pre-workout zeggen.

Hoe werkt Abe ultimate pre-workout?

Op de pot geeft Applied Nutrition je een aanbevolen hoeveelheid en de manier van bereiding aan. De bedoeling is dat je een afgestreken lepel of afgewogen 10,5 gram oplost in een glas van 250 ml koud water. Dit mengsel drink je 15 minuten voor je workout op.

Wat andere gebruikers zeggen over Abe ultimate pre-workout

We hebben op het internet vooral erg positieve meningen gevonden over deze pre-workout. Het is een van de populaire pre-workout boosters en dat is niet zonder reden. Het werkt snel, binnen 15 minuten voelen velen al het tintelende effect van de beta alanine. Het geeft je snel een flinke dosis energie en vooral veel zin om aan de slag te gaan. Abe wordt geprezen om zijn ‘lekkere’ spierpomp en de ‘heftige’ werking. Doordat het makkelijk oplost in water, drinkt het makkelijk weg en neem je het makkelijk in een bidon mee naar de sportschool. De enige minpunten die we vinden zijn de opmerkelijke bijeffecten van de beta analine en vitamine B3. Sommige ervaren heel veel tintelingen en zelfs rode vlekken op hun huid.

Onze mening over Abe ultimate pre-workout

Abe ultimate pre-workout is nog niet zo lang op de mark maar nu al een van de meest gebruikte pre-workouts die er is. Het is niet een goedkope energiedrank, je betaald tussen de 24 en 29 euro voor 30 doseringen, maar gezien het effect en de kwaliteit van het product is de prijs – kwaliteitsverhouding goed. Met de hoeveelheid werkzame stoffen is niet zuinig omgegaan, zodat je snel het effect merkt.

Persoonlijk

De aanbevolen dosis is 10,5 gram. Maar net als dat de gewenste hoeveelheid heel persoonlijk kan zijn, is het effect van een pre-workout per persoon ook heel anders. Voor de een kan Abe All Black Everything een stap te ver zijn, terwijl de ander er niks van merkt. Probeer dan ook vooral uit hoeveel en hoe vaak je dit product kunt gebruiken. Ook smaak is persoonlijk. Gelukkig heb je de keuze uit 11 verschillende smaken, waardoor er voor iedereen wel eentje bij zit die bevalt.

Uitgebreid getest

De producten van Applied Nutrition zijn door allerlei intensieve laboratorium tests gegaan om te garanderen dat ze de juiste hoeveelheid van de werkzame stoffen bevatten. Maar ook controleert Applied Nutrition op verboden middelen en op veiligheid, zodat je als atleet en sporter zeker weet dat je ze met een gerust hart kunt gebruiken. Daarnaast zijn ze ook nog eens Halal, wat wij zeker een positief punt vinden.

Rode vlekken

Ondanks dat de energieboost van All Black Everything groot is, zijn de rode vlekken voor sommige een groot nadeel. Ondanks dat het geen kwaad kan, is het toch een rare ervaring. Door een hoge dosis van B3 in een keer in te nemen verwijden de bloedvaten zich heel snel. Ook de bloedvaten in de huid, die daardoor zichtbaar worden als een rode vlek.

Goede pre-workout

Al met al is Abe ultimate pre-workout een goede pre-workout te noemen. Een hoog gehalte aan de werkzame stoffen zorgt voor een mooi opgepompt effect, minder verzuring, meer focus en explosieve kracht. Zoek je motivatie om eens flink te gaan sporten kies dan voor Abe ultimate pre-workout van Applied Nutrition. Je kunt deze pre-workout via onderstaande button maar 24,90 kopen.

Bestel Abe ultimate pre-workout Nu!

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie