Home » Supplementen & Pre-workouts » 5150 pre-workout van Rich Piana Review

5150 pre-workout van Rich Piana Review

Leestijd: 6 minuten

De 5150 pre-workout van Rich Piana is een supplement die overal goed uit de bus komt. 5% Nutrition heeft meerdere pre-workouts in hun collectie, maar waarom zou je voor 5150 gaan? In deze review bekijken we de ingrediënten en de effecten van deze pre-workout, zodat jij weet of het precies is wat je zoekt.

Wat is een STIM pre-workout

Een pre-workout met stimulerende ingrediënten wordt vaak aangegeven met de afkorting STIM. De werkzame stoffen in dit soort pre-workouts geven je een opgewekt gevoel, meer energie en meer focus. De meestgebruikte stimulerende stof in pre-workouts is cafeïne. Het is een natuurlijke stof waar je je minder moe door voelt en die je alerter maakt. Cafeïne stopt namelijk het functioneren van het vermoeidheidshormoon adenosine. NON-STIM pre-workouts hebben geen invloed op je hormonen, maar bevatten middelen die bijvoorbeeld verzuring tegen gaan, door het afvoeren van afvalstoffen te stimuleren.

Waarvoor gebruik je 5150?

5150 pre-workout5150 pre-workout van 5% Nutrition is een STIM pre-workout en bevat een hoge dosis cafeïne. Het vooral geschikt voor als je een langdurige krachttraining wilt doen, je een boost aan energie nodig hebt en focus wilt voor een lange concentratie. 5% Nutrition richt zich met 5150 pre-workout vooral op die 5% die alles willen geven om hun doel te bereiken.

Rich Piana 5% Nutrition

Achter deze pre-workout zit het bedrijf 5% Nutrition van Rich Piana. Deze populaire bodybuilder richtte dit bedrijf in 2014 op en zijn team is na zijn dood onder deze naam blijven werken. Rich zocht voor zijn bedrijf experts op het gebied van sportvoeding en supplementen en werkte samen met consultanten, omdat hij ook begreep dat hij zelf niet alles wist. 5% nutrition is er op gericht om veilige supplementen, met een hoge kwaliteit op de markt te zetten. Daarvoor produceren ze onder strikte regelgeving en certificaten. Het team is elke dag aan het werk met de ontwikkeling van nieuwe producten, nog steeds vanuit de visie van Rich Piana.

Een shot cafeïne

De 5150 pre-workout heeft een mix van 8 verschillende cafeïne, met de hoogste hoeveelheid in hun serie, 400 mg per dosis. Met een dosis van 12.4 g geeft een container van 375 gram je 30 shots pure energie. Naast cafeïne voor de stimulering zit er ook bijvoorbeeld ook Cocoa Alkaloiden in. Voor een perfecte focus bevat 5150 ook N-Acetyl L-Tyrosine en L-Citrulline, Taurine en Beta-Alanine voor een spier pomp en beter uithoudingsvermogen.

Wat 5% je belooft

Door de grote hoeveelheid cafeïne is 5150 een pre-workout met een mega-dosis aan stimulatie, die belooft je een maximum aan energie, flinke pumps en intense focus te geven, waardoor je beter lift. Op hun website beloven ze je:

 • Intense energie voor meer kracht en uithoudingsvermogen
 • Verbeterde focus tijdens je training
 • Een betere doorbloeding van de spreien voor pom en herstel
 • Verbeterde vetverbranding
 • Geen dip en zenuwachtigheid

De werkzame stoffen

5% Nutrition’s 5150 vooral ontworpen voor diegene die wel een wat meer energie willen tijdens de workout. Er zitten stoffen in die je focus en uithoudingsvermogen vergroten, maar de meeste ingrediënten zijn er om je een energie boost tegen, zodat je langer door kunt gaan. Laten we de ingrediënten en hun werking eens bekijken.

Ingrediënten

 • Vitamine B-3 en B-12 verminderen de vermoeidheid en ondersteunen een normaal metabolisme dat je voldoende energie geeft
 • Choline geeft je focus en stimuleert de vetverbranding
 • L-Citrulline bevordert de doorbloeding en zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de stieren gaat
 • Beta Alanine gaat spiervermoeidheid tegen en stimuleert spieropbouw. Dit stofje geeft je een tintelend gevoel
 • L-Taurine zorgt dat de elektrolyten in je bloed, natrium, kalium, chloride en bi-carbonaat in balans zijn, zodat de spieren optimaal functioneren
 • N-Acetyl L-Tyrosine geeft je meer focus. L-Tyrosine verhoogt de dopamine en adrenaline productie
 • Choline Bitartrate verbetert je spiercoördinatie

Stim-Crazy Cafeïne Complex

Voor de extra boost in energie bestaat de Stim-Crazy complex uit:

 • Cafeïne Anhydrous
 • Cocoa Alkaloids Extract
 • Di-cafeïne Malate
 • Green Tea Extract
 • Yerba Mate Extract
 • Guarana Seed Extract
 • Green Coffee Extract

Wat andere gebruikers zeggen over 5150

5150 pre-workout van Rich PianaBij de verschillende verkooppunten vonden we veel reviews over deze populaire pre-workout. Over het algemeen zijn de meningen zeer positief, maar toch vielen een paar negatieve reviews ons op. Sommige gebruikers geven aan totaal geen pomp te ervaren, blijkt de energie boost uit te blijven en zijn er gevallen van maagpijn en misselijkheid. Een enkeling geeft aan zich een uur lang koud te hebben gevoeld, heel veel tintelingen te hebben gehad en een extreem verhoogde hartslag ervaren te hebben.

In de positieve reviews is men zeer te spreken over de ongelooflijke krachtimpuls. Ook het effect van de beta alanine is niet extreem en 5150 verlaagt het libido ook niet. De verschillende smaken vallen in de smaak en er is geen heftige dip, zoals je wel ervaart met andere STIM pre-workouts. Over het algemeen wordt de energie boost niet als extreem ervaren, maar precies genoeg voor een langere workout.

Wat vinden wij van 5150 pre-workout van Rich Piana

5150 pre-workout van Rich Piana koop je voor zo rond de 31 euro per pot. Daarin zit 375 gram aan poeder, wat je ongeveer 1 euro per dosering kost. Dat maakt het niet een van de goedkoopste pre-workouts, maar je krijgt wel het een en ander voor je geld. Door de verschillende ingrediënten is 5150 een mix van een NON-STIM en STIM pre-workout.

Vooral veel energie

Door de hoge hoeveelheid aan cafeïne geeft 5150 pre-workout je vooral heel veel energie. De toevoeging van andere stoffen zoals N-Acetyl L-Tyrosine verhoogt ook je focus, waardoor je alles uit je workout kunt halen. Door de mix van 8 verschillende soorten cafeïne zorgt deze pre-workout ook voor een langdurig effect, omdat niet elke cafeïne soort dezelfde half-waarde heeft. Hierdoor kun je langer doorhalen in de sportschool. Je wordt wel opgezweept, maar niet zenuwachtig van de 5150 pre-workout, wat voor een lange workout perfect is.

Weinig pomp

Ondanks dat ze het wel beloven is de pomp maar matig. Dat kan ook niet anders, want naast de flinke dosis cafeïne zitten er maar weinig stoffen in deze pre-workout die een pomp veroorzaken. Er zit L- Citrulline in, maar in verhouding te weinig om een groot effect te veroorzaken. Pre-workouts met veel stimulerende stoffen zoals cafeïne remmen trouwens ook de doorbloeding. Door te kiezen voor deze pre-workout van Rich Piana, kies je indirect voor meer energie en geef je het hebben van een goed pomp op voor de mogelijkheid van een langere training.

Bijna geen crash

Van de cafeïne mix in 5150 krijg je niet in een keer een flinke energie boost, waardoor het spiermoeheid verlaagt. Ook blijft de vermaarde cafeïne dip die je bij veel andere STIM pre-workouts ervaart uit.

Langdurige trainingen

Door de vele energie en focus die je van 5150 van 5% Nutrition krijgt, is deze pre-workout vooral bedoeld voor intense en langdurige trainingen. Zeker als je bedoeling is een uur of langer in de sportschool te staan, is deze pre-workout de perfecte keuze. Gebruik je 5150 voor een korte training, dan kan het zijn dat je nog lang na je sportsessie veel energie ervaart. Dat is gedurende dag geen probleem, maar als je ’s avonds naar de sportschool gaat een probleem zijn voor een goede nachtrust.

Het risico van cafeïne

Het overmatig gebruik van cafeïne verlaagt de kwaliteit van je nachtrust drastisch. De vermoeidheid die daardoor ontstaat kan je stimuleren om nog meer cafeïne te nemen, wat zorgt voor een vicieuze cirkel en een steeds hogere inname van cafeïne. Ga daarom bewust om met pre-workouts met een hoog cafeïne gehalte. Door een half-waarde tijd van maximaal 10 uur van cafeïne, is het beter deze pre-workout niet ’s avonds te gebruiken. 5150 kan je hartritme flink verhogen, veel meer dan bij een gewone kop koffie, het is daarom belangrijk met dit middel voorzichtig om te gaan als je ouder bent en problemen met je hart hebt gehad. Andere vervelende effecten van te veel cafeïne zijn maagpijn, misselijkheid, angstgevoelens en zenuwachtigheid.

Maar geen gewenning

Zoals je zag, heeft cafeïne een verslavende werking op het lichaam. Wat we tegenkwamen in de reviews, is dat veel langdurige gebruikers van 5150 pre-workout van Rich Piana juist geen gewenning ervoeren. Ze gebruiken al jaren dezelfde dosis, hebben die dus niet verhoogt of een pauze in het gebruik van 5150 ingelast.

Probeer 5150 van Rich Piana

Wil je een flinke shot aan energie en voldoende focus om een uur lang in de sportschool te knallen? Dan is deze pre-workout van 5% Nutrition precies wat je zoekt. Bestel je favoriete smaak via onderstaande knop.

Klik hier om 5150 pre-workout van Rich Piana te bestellen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie