Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » 50 Recepten in 30 Minuten review

50 Recepten in 30 Minuten review

Leestijd: 8 minuten

Het is een bekende kwaal. Ben je in de overgang, dan is het extra moeilijk om af te vallen en kom je soms zelfs meer kilo’s aan. Naast alle bekende overgangsklachten is overgewicht een van de lastigste om kwijt te raken. In haar boek 50 Recepten in 30 Minuten wil Ria Kamelle vrouwen in de overgang helpen om toch die overtollige kilo’s kwijt te raken, zonder daarvoor uren in de keuken te staan. In deze review bekijken we of ze haar beloftes nakomt en of dit receptenboek zijn geld waard is.

Afvallen tijdens de overgang

overgangskalchtenIn deze periode zoeken je hormonen naar een nieuw balans, maar is je hormoonhuishouding vaak al verstoord door jaren lang steeds verschillende diëten te volgen. Je kunt niet meer zomaar eten wat je als jonge vrouw at. Ook blijkt dat vrouwen boven de 50 minder aan sport doen, omdat de overgang voor fysieke klachten zorgt die sporten ongemakkelijk maakt, terwijl beweging goed is voor de spijsvertering en hormonen. Goede voeding, die je lichaam helpt de hormonen weer in balans te krijgen is in deze periode belangrijk. De recepten uit het e-boek 50 Recepten in 30 Minuten van Ria Kamelle spelen hier op in.

Valkuilen

Vooral vrouwen beginnen met een dieet, om de overtollige kilo’s kwijt te raken en weer dat mooie lichaam van vroeger te krijgen. Toch zijn er maar weinig vrouwen die dat doel ook bereiken. Dat komt door een aantal valkuilen waar je makkelijk in trapt. Het steeds weer opnieuw beginnen met weer een ander dieet, is de grootste valkuil. Hierdoor ontstaat het jojo-effect, het effect van snel veel afvallen en daarna direct alle kilo’s weer aankomen. Door een rigoureus dieet heeft je lichaam flink wat te korten gehad en die vult het daarna weer aan door snacken en eetbuien.

Ook het tellen van calorieën is een valkuil, omdat die methode geen rekening houdt met de essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ook proberen vrouwen af te vallen door een maaltijd over te slaan. Net als calorieën tellen is dat een grote valkuil, omdat je energie en immuunsysteem verlaagt. Daarnaast leer je je metabolisme dat er een tekort aan voedsel is en stimuleer je ongewild vetopslag. Wil je graag op een gezonde manier afvallen? Dan belooft het boek 50 Recepten in 30 Minuten van Ria Kamelle je verder te helpen. Of dat ook zo is dat bekijken we in deze review.

Vrouwen in de overgang

Ria richt al haar producten met name op vrouwen van 40+ die in de overgang zijn. Met dit kookboek richt ze zich weer op de oudere vrouw, maar speelt ze ook in op vrouwen met een druk leven. Heb je last van vermoeidheid, eetbuien, opvliegers en ben je vaak humeur dan zijn deze recepten speciaal voor jou geschreven. Heb je een druk leven en zoek je snelle recepten en gerechten die je makkelijk mee naar je werk neemt? Dan vind je in dit e-boek wat je zoekt. Wil je afvallen, zonder allemaal moeilijke ingrediënten en ingewikkelde recepten? Dan zorgt dit e-boek voor de juiste inspiratie.

Ria Kamelle

Ria KamelleDe schrijfster van 50 Recepten in 30 Minuten kennen we al van een paar andere producten van haar. Zo schreven we al een review over Slank door de Overgang en 20 Dagen Suikervrij. Ze beschrijft zichzelf als een overgangsconsulenten, die vrouwen helpt op een natuurlijke manier door de overgang te komen. Zoals we in de andere reviews bespreken, is de naam Ria Kamelle waarschijnlijk een pseudoniem en zijn de e-boeken geschreven door iemand die liever niet met zijn of haar naam bekend wil worden.

Wat jammer is, omdat de theorie achter de boeken wel degelijk klopt. Ook vinden we op de verkooppagina’s van deze boeken geen informatie over het bedrijf van Ria, geen KvK nummer en het contactformulier blijkt elke keer niet te functioneren. Dit maakt het allemaal ondoorzichtig, wat natuurlijk niet helpt bij het aanschaffen van een nieuw product. Of Ria wel degelijk te vertrouwen is, onderzoeken we door het boek te bekijken en gaan we opzoek naar wat andere kopers er van vinden.

Wat belooft Ria?

Op haar pagina vertelt Ria je dat overgewicht vaak veroorzaakt wordt door de overgang, maar dat je met de juiste voeding en recepten je weer grip krijgt op je gewicht. Ze geeft aan vooral recepten te hebben geschreven die maar zes ingrediënten hebben, die je makkelijk in de supermarkt koopt en die je vaker in andere recepten gebruikt. Ook de kooktijd, zo belooft ze, is onder de 30 minuten en heeft ze recepten toegevoegd die je makkelijk meeneemt naar je werk. De recepten helpen je je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, waardoor je geen energie dips meer ervaart.

Maar wat koop je?

Het boek 50 Recepten in 30 Minuten is een e-boek. Je koopt het online, waarna je een e-mail krijgt en het kunt downloaden. Je kunt dus direct beginnen met stappenplan, want zo noemt Ria het boek. In het boek vind je 50 recepten onderverdeeld in ontbijt, tussendoortje, lunch, avondeten en dessert. De recepten maak je snel klaar en zijn gebaseerd op een gezond dieet. Alles is te koop in de supermarkt en Ria verkoopt je geen dure supplementen. Alle recepten zijn gluten- en zuivelvrij en voor het hele gezin. Zo hoef je niet voor de andere familieleden iets anders te koken, wat weer in tijd schilt.

Bonussen bij 50 Recepten in 30 Minuten

Daarnaast krijg je van Ria ook nog eens een aantal bonussen om het e-boek nog completer te maken. Bij de download van het e-boek vind je dan ook de mogelijkheid om de volgende pdfs:

  • 10 broodvervangers die gezond zijn geeft je 10 recepten om brood mee te vervangen. De ingrediënten zijn gluten vrij en er wordt geen gist gebruikt.
  • 10 traktaties om van te smullen het is niet altijd makkelijk als jij op dieet bent om dan ook iets lekkers op tafel te zetten. Met deze bonus helpt Ria je een handje met recepten die vrij zijn van e-nummers, suiker en kunstmatige toevoegingen.
  • Handige boodschappenlijstjes waarmee je tijd bespaart in de supermarkt en je niet in de verleiding komt om minder gezonde producten te kopen.
  • Maaltijdenplanner voor 3 weken die gebruik maakt van de recepten uit het receptenboek. Ook leer je om na die drie weken je eigen maaltijden te plannen in een speciale template.
  • Levenslange updates waardoor je zodra er een nieuwe versie van het e-boek uitkomt, jij die in je e-mail box hebt zitten. Je krijgt ook de nieuwsbrief van Ria met tips en inzichten.

Komt Ria haar beloftes na?

Meteen na de aanschaf, komt de download link al bij je binnen via de e-mail. Bij het doorbladeren van het e-boek valt al direct op dat het er mooi en verzorgd uitziet. Er is zeker tijd en moeite in gestoken. Er staan mooie foto’s in en bij de recepten vind je een ingrediënten lijst, de voedingswaarde, worden de benodigdheden aangegeven en het recept stap voor stap beschreven. Overal in het boek kom je ook tips tegen of worden je alternatieven aangeboden. Je krijgt dagmenu’s aangeboden, zodat je niet hoeft na te denken over wat je moet klaar maken. Het boek leest vlot door en zit handig in elkaar. Het begint met een korte en interessante inleiding en heeft een duidelijke inhoudsopgave.

Wat andere kopers zeggen over 50 Recepten in 30 Minuten

We vonden vooral veel reviews van gebruikers op de website van Ria en op Facebook. Ook hebben we reviews van reviewpagina’s gevonden. Laten we eens kijken, wat die allemaal te zeggen hebben over het e-boek van Ria. Velen hebben het boek gekocht vanwege de gezonde, snelle recepten en de mogelijkheid om deze makkelijk mee te nemen naar het werk. Ook het feit dat de hele familie kan mee-eten was een belangrijk keuzepunt. Diegene die ook daadwerkelijk intensief met de dagmenu’s aan de slag zijn gegaan, geven aan kilo’s kwijt te zijn geraakt en zich beter in hun vel te voelen. Af en toe wordt ook het verminderen van overgangsklachten genoemd en de meesten vinden de snelle recepten ook echt lekker.

Onze mening over 50 Recepten in 30 Minuten

Je koopt het e-boek 50 Recepten in 30 Minuten voor 27 euro, inclusief de bonussen. Dat betekent dat je naast de 50 recepten er 20 extra krijgt. Voor een kookboek met 70 recepten is dit ongeveer een normale prijs. De recepten passen in een gezond dieet en stimuleren de vetverbranding.

Koolhydraatarm

Dit komt omdat het dieet van Ria in wezen koolhydraat arm is. De recepten zijn glutenvrij, dus laat je ook, met name, de snelle koolhydraten links liggen. Door koolhydraten te vermijden, moet je lichaam over op vetverbranding, wat dus ook bij dit dieet gebeurt. Maar Ria heeft gelukkig ook aan een goed balans gedacht en zorgt er voor dat je lichaam wel alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat er geen tekorten ontstaan die een jojo-effect veroorzaken.

Niks te tellen

Je valt dus af, door de juiste voedingsstoffen te eten en niet door calorieën te tellen. Je bent daar in dit dieet helemaal niet mee bezig, ook mag je geen maaltijd overslaan, waardoor je ook geen hongergevoel hebt. Ria vindt dat koken en lekker eten gewoon leuk moet zijn en haalt hiermee de stress van een dieet weg.

Snel klaar

De gerechten bestaan uit maar een paar ingrediënten en zijn super snel te bereiden. Dit maakt het een plezier om toch in de keuken te gaan staan en zelf met natuurlijke producten te koken, ook al heb je een druk leven. Ook in supermarkt ben je snel klaar en hoef je niet op zoek naar bijzondere ingrediënten die je verder nooit meer gebruikt en met de boodschappenlijstjes ben je zo de winkel weer uit, Ria past namelijk alleen ingrediënten toe die je ook echt steeds weer gebruikt. Je krijgt volledige dagmenu’s en een maaltijdplanner, zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Je kunt direct aan de slag met koken.

Overgang

Een koolhydraat arm dieet is een goed dieet om mee af te vallen, je bloedsuikerspiegel in balans te brengen en je hormoonhuishouding weer op peil te krijgen. Dus ook als je in de overgang helpen de recepten van Ria je om de klachten te verminderen. Ze geven je weer meer energie en de kans om deze keer echt blijvend af te vallen. Toch zijn deze recepten heel goed door iedereen te gebruiken. Je hoeft om dit boek te kopen, echt niet in de overgang te zijn. Ondanks dat Ria zich daar op toe spitst, is vooral het effect van minder koolhydraten eten, dat voor iedereen goed is om te doen, de oorzaak van minder overgangsklachten. Maar dat effect veroorzaakt ook bij mannen een betere bloedsuikerspiegel en hormoonbalans.

Ondoorzichtig

Omdat het boek goed in elkaar zit, de recepten goed doordacht en je zeker resultaat zult boeken met dit dieet, vinden we het raar dat de echte schrijver van 50 Recepten in 30 Minuten niet met naam en toenaam op de kaft wil staan. De ondoorzichtigheid van het bedrijf is raar, ondanks dat ze wel een 30 dagen niet goed geld terug garantie geven en we nergens een negatieve review daar over hebben gevonden, vragen we ons af waarom de schrijvers deze keuze maken.

Verlies op een gezonde manier gewicht met 50 Recepten in 30 Minuten

Maar ondanks al die onduidelijkheid verlies je met 50 Recepten in 30 Minuten op een gezonde manier blijvend gewicht. Gebruik je het als aanvulling op Slank door de Overgang en 20 dagen Suikervrij recepten, dan heb je voor een lange tijd genoeg recepten en inspiratie om gezond en slank door de overgang te komen.

Koop 50 Recepten in 30 Minuten nu met 65% korting

 

Onze beoordeling

50 Recepten in 30 Minuten

€ 27,-
8.6

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

8.5/10

Support

8.4/10

Voordelen

  • Gemakkelijk en snel te maken recepten
  • Koolhydraat arm
  • Speciaal voor vrouwen in de overgang

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie