Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » 50 Dagen Keto Challenge review

50 Dagen Keto Challenge review

Leestijd: 8 minuten

De belangrijkste oorzaak van overgewicht is de verkeerde voeding. De meeste voeding die we kopen in de supermarkt bestaat namelijk uit slechte vetten, verkeerde koolhydraten, onzichtbare suikers en ook nog eens een hele hoop E-nummers. Niels Bosman zegt je met zijn 50 Dagen Keto Challenge hier eens en voor altijd van je overgewicht af te helpen. Met de Keto Challenge reken je namelijk af met deze toxische stoffen door het eten van natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen. In deze review bekijken we of hem dat ook werkelijk lukt.

Toxische stoffen

Deze vier voedingsstoffen zorgen voor een overmatige hoeveelheid aan toxische stoffen in ons lichaam, die ook nog eens rechtstreeks in de vetcellen worden opgeslagen. Wil je van deze stoffen verlost worden, dan zul je vet moeten verliezen en je lichaam ontgiften. Dit is de basis van de 50 Dagen Keto Challenge van makkelijkafvallen.nl.

Keto dieet

ketogeen dieetHet keto dieet is een koolhydraatarm dieet waarbij je de koolhydraten vervangt door gezonde vetten. Het lijkt op het bekende Dr Atkinsdieet en andere koolhydraatarme diëten, maar heeft ook grote verschillen. Door een keto dieet komt je lichaam in een staat van ketose. Dit is het moment waarop je lichaam overgaat op vetzuurverbranding. Tijdens de verbranding van vet komen er ketonen vrij, die je lichaam gebruikt als brandstof. In ons artikel over het ketogeen dieet leggen we het dieet uitgebreid uit.

Gezondheidsvoordelen

Overgewicht zorgt voor een aantal vervelende problemen zoals diabetes, kanker, epilepsie, Alzheimer en de bekende hart- en vaatziekten. Het volgen van een keto dieet heeft een positief effect op deze gezondheidsklachten. Het verlaagt het risico op deze welvaartsziekten, maar ook je bloedsuiker- en insulinespiegel.

Wie heeft baat bij de 50 Dagen Keto Challenge?

De 50 Dagen Keto Challenge is bedoeld voor mannen en vrouwen die met behulp van een keto dieet willen afvallen. Ben je tussen de 22 en 55 jaar en heb je een gemiddeld actief leven, dan is deze challenge wat voor jou. Heb je al vaker geprobeerd af te vallen en dit zelfs zonder succes met een keto dieet geprobeerd? Dan zal het je met de 50 Dagen Keto Challenge dit keer wel lukken. Zoek je een dieet dat betaalbaar is, dan ben je bij makkelijkafvallen.nl aan het juiste adres. Hun recepten stellen ze samen met goedkope ingrediënten die je in elke supermarkt kunt vinden.

Makkellijkafvallen.nl

niels bosman - 50 Dagen Keto ChallengeDe website van makkelijkafvallen.nl is eigenlijk een community. Naast dat je er gebruikers vindt die met jou hun ervaringen en tips delen, staan er ook gratis artikelen en koolhydraatarme recepten op de website. Je leest er over de werking van je lichaam en het effect van goede voeding op je gezondheid. Een platform vol inspiratie dus.

De oprichter is Niels Bosman, auteur van onder andere het Koolhydraatarm 50 dagen programma waar we al eerder een review over schreven. Niels schrijft samen met zijn team dat bestaat uit diëtisten, voedingsexperts en koks al meer dan 8 jaar over hoe je op een gezonde en snelle manier blijvend kunt afvallen. Hij zegt zelf dat zijn keto methode al meer dan 99.000 mensen heeft geholpen met afvallen. Niels is een coach die de wetenschappelijke kennis naar praktische tips omzet.

Wat Niels je belooft met de 50 Dagen Keto Challenge

Vanaf de eerste blik op zijn website is het duidelijk: met de 50 Dagen Keto Challenge zet je je lichaam in de vetverbranding. Hij belooft je dat het vet zelfs op de moeilijkste plaatsten verdwijnt en je met gemak van je suikerverslaving afkomt. Met het verlies van 2 kilo per week belooft hij je dat je je oude figuur weer terug krijgt. En dat met een dieet waarbij je geen honger lijdt, geniet van heerlijk eten met gemakkelijke recepten, zonder dat er tekorten aan vitamines, mineralen en vezels ontstaan in je lichaam.

De 50 Dagen Keto Challenge

De Keto Challenge van makkelijkafvallen.nl bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een hardcover programmaboek van 248 pagina’s, dit is dus een echt boek wat je binnen een dag in de bus krijgt. In het boek vind je 7 weekmenu’s, uitgewerkte boodschappenlijstjes en 80 afslankrecepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks
  • Professionele hulp, 1-op-1 begeleiding via e-mail, check-ins per mail
  • Afslank garantie van 50 dagen: val af of je geld terug

Koop de 50 Dagen Keto Challenge nu met 30 euro korting

Maar krijg je dat ook?

Na de bestelling krijg je het boek gratis naar je toe verzonden, over het algemeen is het binnen een dag bij je thuis. Het boek ziet er netjes en verzorgd uit. Het is mooi vormgegeven en de indeling is duidelijk. Het boek is ingedeeld in vier delen die je stap voor stap door de challenge helpen. Je begint eerst met informatie en daarna ga je aan de slag. Hieronder leggen we je de vier onderdelen uit:

  • Deel 1: Leven in Ketose, waarin je ontdekt wat ketose is en hoe dat in je lichaam werkt. Je leert over de juiste verhoudingen tussen de macronutriënten: koolhydraten, eiwitten en vetten. Ook vertelt Niels je over het overlevingsmechanisme van je lichaam, te tekenen van ketose en waarom je ermee afvalt.
  • Deel 2: Keto en jouw gezondheid, vertelt over de gezondheidsvoordelen van een keto dieet. Je leest over de redenen waarom mensen met bijvoorbeeld diabetes gebaat zijn bij dit dieet. Ook leer je over het belang van vitamines, mineralen, vetten en krijg je enkele vragen over hoe je ‘er nu bijstaat.
  • Deel 3: MA’s Keto methode, legt je van begin tot eind de keto methode van makkelijkafvallen.nl uit, zodat je het makkelijk kunt volgen. Je wordt begeleid bij het klaarmaken van de recepten en je wekelijkse boodschappenlijst. De methode zorgt er automatisch voor dat je zoveel mogelijk plantaardige vetten eet, aan je dagelijkse behoefte aan fruit en groente komt en dat je voldoende vezels binnenkrijgt. Je krijgt ook nog eens 5 tips om het meeste uit het dieet te halen.
  • Deel 4: Weekmenu’s en recepten, waarin je 7 weekmenu’s en meer dan 80 verschillende keto recepten vindt. Voor elke week zijn kant-en-klare boodschappenlijstjes zodat je direct met de challenge aan de slag kunt. De weekmenu’s bestaan uit drie gerechten en drie tussendoortjes.

Wat anderen zeggen over de 50 Dagen Keto Challenge

Wil je weten of een dieet echt werkt, dan kijk je natuurlijk naar de resultaten die anderen met dat dieet behalen. Daarom hebben we voor je rondgekeken op het internet en onderzocht wat anderen van de 50 Dagen Keto Challenge vinden. De belofte van Niels dat je in een week al 2 kilo kwijt kunt raken, blijkt bij velen ook echt uit te komen.

In de eerste maand raken veel volgers al tussen de 4 en 10 kilo kwijt. Het vet verdwijnt ook echt op de moeilijke plekken, zoals buik, benen en billen. De recepten vallen in de smaak. Ze worden beschreven als lekker en simpel te maken. Het blijkt in het begin even lastig om koolhydraatarm te eten, ook hebben de meesten last van de keto-griep. Maar de klachten verdwijnen allemaal vrij snel, waarna men zich vooral energieker en gezonder voelt. De wekelijkse check-in motiveert je ook nog eens extra om door te gaan.

Onze mening over de 50 Dagen Keto Challenge

De 50 Dagen Keto Challenge koop je op dit moment met een flinke korting voor maar 37 euro. De originele prijs is 67 euro, wat wij voor een kookboek van bijna 300 bladzijden een beetje veel vinden, maar de 37 euro die je er nu voor betaald is een goede prijs voor wat je in huis krijgt. Het boek is mooi vormgegeven, de recepten zijn erg lekker en makkelijk te bereiden. De informatie over het keto dieet is leerzaam en Niels legt je alles goed uit. Naast dat het een receptenboek is, geeft het je alle informatie zodat je op een goede en verantwoorde manier afvalt.

Eenvoudig

De informatie geeft je veel nieuwe inzichten over voeding, maar Niels houdt het heel begrijpelijk en makkelijk toepasbaar in je huidige leven. Dit doordat je gewoon de weekmenu’s maar hoeft te volgen, terwijl je zeker weet dat je alle nodige bouwstoffen en voedingsstoffen voor je lichaam binnenkrijgt. Je wordt bij de hand genomen en zo leer je alle nieuwe inzichten toe te passen.

Variatie

50 Dagen Keto ChallengeNaast dat je leert hoe je makkelijk afvalt, leer je ook de goede vetten te eten en elke dag een grote variatie aan fruit en groente te eten. De recepten zijn afwisselend, met makkelijk te verkrijgen ingrediënten gemaakt en je krijgt ook nog eens heerlijke recepten voor de gezonde varianten van tussendoortjes zoals smoothies, koekjes, taartjes en pudding. Deze variatie benadrukt dat Niels in zijn programma’s de ingrediënten heel zorgvuldig op elkaar heeft weten af te stemmen. Het enige minpuntje op dit menu is dat het niet geschikt is voor vegetariërs of veganisten. De recepten bevatten namelijk vlees, vis en andere dierlijke producten, waarvoor Niels je geen andere alternatieven beidt.

De voedselpiramide

Op zich bestaat het keto dieet al jaren en passen veel mensen dit dieet toe om succesvol af te vallen. Wat maakt de 50 Dagen Keto Challenge van Niels dan zo anders? Het keto dieet van Niels is veel gezonder. Met veel keto dieten krijg je juist veel slechte vetten en te veel aan dierlijke producten binnen, maar ook nog eens te weinig vitamines, mineralen en vezels door de slechte variatie aan voedingsmiddelen. Niels schrapt niet gewoonweg alleen de koolhydraten, hij vervangt ze ook nog eens met gezondere alternatieven. Deze manier beschrijft hij in de door hem ontwikkelde voedselpiramide, waarin je ziet dat je lichaam tijdens de staat van ketose geen voedingsstoffen tekort komt.

De keto-griep

Als je rigoreus koolhydraten uit je dieet schrapt krijg je door de ketose ook vaak last van de keto-griep. Je kunt dit het beste zien als een soort van afkick periode. Je lichaam moet leren de energie niet meer uit koolhydraten en suikers te halen, maar uit vet. Het gevolg is dat je de eerste week juist minder energie kunt hebben, een slechte adem krijgt en zelfs met hoofdpijn kunt rondlopen. Dit is het ontgiften van je lichaam en is heel normaal. Laat je er vooral niet door afschrikken, de meeste mensen kunnen dit dieet in principe altijd volgen. Na een week voel je ineens een boost aan energie, zodra de gifstoffen je lichaam uit zijn en het de energie uit vet haalt.

Vol gevoel

Doordat je best veel mag eten heb je de hele dag een vol gevoel. De maaltijden vullen goed en met drie gezonde tussendoortjes lijd je geen honger tijdens dit dieet. Doordat je van je koolhydraat verslaving afraakt, heb je minder behoefte aan suiker, wat direct goed is voor een gezonde bloedsuikerspiegel en het voorkomen van de welbekende suikerdip.

Makkelijk afvallen met de 50 Dagen Keto Challenge

Met de 50 Dagen Keto Challenge val je dus makkelijk af, zonder te korten in je lichaam en met een blijvend resultaat. Je volgt simpelweg de aanwijzingen van Niels. Ondanks dat je veel informatie krijgt, blijft een gebalanceerd keto dieet een uitdaging. Wil je na de challenge op eigen houtje verder dan zul je zeker veel moeten lezen en zelf je menu’s moeten samen stellen. Natuurlijk hoef je niet meer volledig de koolhydraten te schappen, maar een koolhydraatarme levensstijl is toch waar je naar toe zult moeten gaan, wil je blijvend de kilo’s kwijt zijn. Verval je terug in je oude manier van leven, dan komen die er met gemak weer aan. Begin je met de Keto Challenge, weet dan ook dat je aan een nieuwe manier van leven begint.

Professionele hulp

Maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Bij het boek krijg je ook professionele hulp via de mail, check-ins aan het einde van de week voor extra motivatie. We adviseren je om na de challenge het Koolhydraatarm 50 dagen programma te volgen om van keto je nieuwe levensstijl te maken, voorgoed af te rekenen met overtollig vet en eindelijk weer je oude figuur te claimen.

Koop de 50 Dagen Keto Challenge nu met 30 euro korting

Koop de 50 Dagen Keto Challenge nu met 30 euro korting

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie