Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » 40 punten dieet

40 punten dieet

Leestijd: 2 minuten

40 punten dieetVoor veel mensen valt afvallen niet mee. Het kost veel moeite om gewicht kwijt te raken. Doorzettingsvermogen is dan ook vereist. Wanneer je op zoek bent naar een dieet dat gegarandeerd werkt, kan je kiezen voor het 40 punten dieet. Het is een apart dieet, maar het werkt! Tijdens het dieet zal je je bewust worden van wat je allemaal binnenkrijgt. Tijdens het dieet leer je calorieën te tellen. Je vult in wat je dagelijks hebt gegeten. Een calculator zal dan de producten omzetten in punten. 1 punt staat gelijk aan 25 calorieën.

Het 40 punten dieet, is het genoeg?

Per dag heeft een man ongeveer 100 van deze punten nodig. Een vrouw heeft 80 punten per dag nodig. Het 40 punten dieet, klinkt dan ook als heel erg weinig. Het is een flinke ingreep in je leven. In het begin zal je je hier streng aan moeten houden, maar in de loop van het dieet zal het puntenaantal geleidelijk aan worden opgevoerd. Wanneer je onder de normale puntengrens blijft, zal dit goed zijn voor je gewicht. Dankzij dit dieet zal je bewuster leren eten. Zo zal je leren welke producten veel calorieën bevatten en welke producten minder calorieën bevatten.

Verbranding van calorieën

Tijdens het dieet is het ontzettend belangrijk om calorieën te verbranden. Want als je geen calorieën verbrand, kan je ook geen gewicht verliezen. Om kilo’s kwijt te raken, zal je meer calorieën moeten verbranden dan dat je kwijt raakt. Daarom is het belangrijk om tijdens het 40 punten dieet voldoende te bewegen. Als je dagelijks sport, zal je veel calorieën verbranden en dat is natuurlijk altijd goed. Wie dus op een effectieve manier af wil vallen, doet er goed aan om voor het 40 punten dieet te kiezen. Succes is gegarandeerd en dat is wel zo prettig.

Ben jij op zoek naar een goed receptenboek voor jouw dieet?

Over veel dieet receptenboeken hebben wij een review geschreven!

Klik hier voor onze reviews over dieet receptenboeken

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie