Home » Gezonde voeding » Dieet en afvallen tips » 20 Dagen Suikervrij review

20 Dagen Suikervrij review

Leestijd: 8 minuten

Je bent boven de 40, hebt een druk leven en grijpt graag naar een zoete snack. Je weet dat dat niet zo goed is voor die vetrolletjes, maar je kunt het niet laten. In haar e-boek 20 dagen suikervrij zegt Ria Kamelle je van die slechte gewoonte af te helpen, zonder dat je moeilijke gerechten moet maken of ingewikkelde ingrediënten in speciale winkels moet kopen. Met haar stappenplan val je zeker af en raak je de drang naar suiker kwijt. Maar lukt dat wel met haar programma? In deze review bekijken we wie Ria is en of je met haar suiker detox ook echt van je suikerverslaving afkomt.

Suiker en je bloedsuikerspiegel

Het is soms heel moeilijk om zoetigheden te laten staan. De verleiding is te groot en het lijkt wel alsof je lichaam er naar snakt. En geef je er aan toe, dan krijg je erna vaak te maken met een energie dip. Dit heeft te maken met je bloedsuikerspiegel. Als deze uit balans is, door teveel zoet en suiker te eten, dan vraagt je lichaam juist naar meer.

Geheime suikers

Dit mechanisme zorgt ervoor dat het moeilijk is om op gewicht te blijven en een dieet vol te houden. Maar het wil je minder suiker eten dan is dat schijnbaar onmogelijk. Bijna 80% van alle producten in de supermarkt bevatten suiker. Ook die waarvan je het eigenlijk niet zou verwachten. Op die manier raakt ons lichaam verslaaft aan suiker en ons bloedsuikerspiegel uit balans.

Hormonen

Dat je door suiker aankomt, komt vaak door een hoge insuline productie. Eet je suiker, dan maakt je lichaam het hormoon insuline aan om dit af te breken. Eet je te veel suiker, dan verhoogt dat de insuline productie en dat verstoort weer je stofwisseling. Je lichaam stopt dan onder andere met het verbranden van vet, omdat het de energie haalt uit de ontstane glucose, wat makkelijker is dan het uit vet halen. Je raadt het al, vet wordt opgeslagen in de vetcellen en je komt kilo’s aan. Om deze cirkel te doorbreken is het van belang suikervrij en vooral natuurlijk te eten. Hiermee verhoog je onder andere het hormoon glucagon, wat de vetverbranding stimuleert. Het e-boek 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle zegt je hierbij te helpen. Laten we dit product eens wat beter bekijken en ontdekken of dat waar is.

Voor vrouwen van 40+

Het e-boek is specifiek geschreven voor vrouwen van boven de 40, die in de overgang zijn en blijvend gewicht willen verliezen. Ben je het diëten zat en op zoek naar iets wat wel echt werkt? In dit e-boek krijg je nieuwe informatie waardoor de kans van slagen groter wordt.

Wie is Ria Kamelle?

Ria KamelleOp de verkoopsite van de 20 dagen suiker detox, beschrijft Ria zichzelf als overgangsconsulente en schrijfster van verschillende producten. We zijn Ria Kamelle al een keer tegengekomen en hebben een review over haar boek Slank door de overgang geschreven. Daarnaast schreef ze Overwin je Overgang en dus ook 20 dagen suikervrij. Ze zegt deze producten te zijn gaan schrijven omdat ze zelf last had van overgangsklachten en overgewicht, maar nergens echt het juiste antwoord vond. Ze is op onderzoek uitgegaan en vond wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat er een verband is tussen de hormoonhuishouding en overgewicht. Deze kennis wil ze graag met andere vrouwen delen.

Pseudoniem

Maar bij onderzoek op het web vonden we geen enkel bewijs van het bestaan van een Ria Kamelle. Wel vonden we een review waarbij men er achter was gekomen dat het boek waarschijnlijk wordt uitgegeven door ene Christian Augustus. Een man dus. Op de verkoop website vonden we ook geen bedrijfsgegevens of KvK nummer en de contactpagina werkt ook niet. Dit zegt niet dat het product slecht is, maar een transparant bedrijf is het ook niet.

Koop 20 Dagen Suikervrij nu met korting en gratis bonussen

20 dagen Suikervrij

Het e-boek dat je krijgt bevat suikervrije maaltijden voor 20 dagen. Je krijgt 50 recepten die naast suikervrij ook nog eens gluten- en zuivelvrij zijn. Ze zijn makkelijk klaar te maken en zijn onderverdeeld in ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Je krijgt ook gedetailleerde ingrediënten lijsten, een beschrijving voor de bereiding van de maaltijd en handige boodschappenlijstjes. Het is de bedoeling dat het gegeven dagmenu de eerste 20 dagen strikt volgt om van de suiker te detoxen en stap voor stap je bloedsuikerspiegel weer stabiel te krijgen. Daarna ga je op eigen kracht verder met de gezonde recepten uit het boek. Verder krijg je informatie over suiker en het effect op je hormonen en veel tips om verborgen suikers in producten te ontdekken.

Bonussen bij 20 Dagen Suikervrij

startersgids 20 dagen suikervrijRia geeft je naast het e-boek ook een flink aantal bonussen.

  • Startersgids 20 Dagen Suikervrij zorgt ervoor dat je goed voorbereidt aan de detox kunt beginnen. Je krijgt uitleg over de gevaren van teveel suiker, de manipulatie van de suikerindustrie en tips die je tijdens de detox kunt toepassen.
  • 10 suikervrije dranken hierin staan 10 recepten voor verfrissende dranken zonder suiker, waaronder ook een suikervrij chocolademelk.
  • 10 suikervrije lekkernijen geeft je makkelijke recepten voor cakes, taarten en koekjes.
  • Boodschappenlijstjes zodat je zonder moeite door de supermarkt loopt en niet in de verleiding raakt al die zoetigheden in je karretje te leggen.
  • Facebook community krijg toegang tot de gesloten Facebook groep, waar je andere vrouwen tegenkomt die met de boeken van Ria aan de slag zijn gegaan.
  • Motivatie e-mails en updates ontvang motiverende e-mails zodat je makkelijker de suiker kunt laten staan. Je krijgt ook alle nieuwe updates zodra die uitkomen.

Wat belooft Ria je?

In de eerste zin op de pagina wordt al duidelijk wat Ria je belooft. Ze zegt dat je met haar 20 dagen suiker detox geen trek meer in zoet hebt en zelfs afvalt, maar liefst een kledingmaat minder. Ze zegt dat je met haar recepten geen hongergevoel hebt, omdat je de calorieën niet vermindert, maar de suiker schrapt. Met haar methode, zegt ze, ben je voor altijd van het jojo-effect af, omdat het je bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Maar komt ze dat ook na?

Na betaling via de verkoopsite krijg je direct toegang tot de digitale boeken. Je krijgt dus alles in je e-mailbox en niet in de brievenbus. Binnen enkele minuten kun je dus al aan de slag met je suikervrije leven. Het pakket ziet er netjes verzorgd uit, de taal is makkelijk en goed te volgen, het is allemaal ook fijn geschreven. De recepten zien er makkelijk en snel te bereiden uit, de ingrediënten zijn normaal en te vinden in elke supermarkt. Daarmee is allemaal niks mis mee. De eerste 20 dagen volg je netjes het dagmenu van Ria, zodat je niet mis kunt gaan.

Ze gaat er vanuit dat je na die 20 dagen zelf op eigen kracht verder kunt gaan met een suikervrij dieet, omdat ze je genoeg informatie heeft gegeven. Dat maakt dat dit programma ook iets van jou eist. Het is niet simpel weg een dieet volgen, je moet er ook wat voor doen. En dat is met name je goed inlezen, weten waar de verborgen suikers zitten, labels lezen en daarna vooral doorgaan op de goede weg. Want stop je na 20 dagen met suikervrij eten, dan ben je heel snel weer terug bij af.

Wat andere gebruikers zeggen over 20 Dagen Suikervrij

Van wat we over 20 dagen suikervrij vonden aan ervaringen, waren de meesten zeer positief. Er waren lezers waarvoor vooral de uitleg over suiker en de insuline zijn bijgebleven. Ze werden zich bewust van wat ze aten en hoe dat verschilde van wat ze eigenlijk nodig hebben. Ze kwamen van hun suikerverslaving af en raakten daarbij ook nog eens kilo’s kwijt. Ook andere overgangsklachten, zoals opvliegers, blijken te verminderen. Het programma is ook nog eens makkelijk vol te houden en de recepten worden als makkelijk en smakelijk beschreven. Het kleine aantal mannen die dit programma (mee)volgden gaven aan niet veel te zijn afgevallen, maar zich wel veel gezonder te voelen.

Onze ervaring met 20 Dagen Suikervrij

20 Dagen SuikervrijAls we naar het e-boek kijken, vinden we de prijs van 49 euro wat aan de hoge kant. Je krijgt een detox voor 20 dagen, maar voor zoiets verslavend als suiker is dat vrij kort. Daarna wordt je geacht daarna op eigen houtje verder te gaan, wat natuurlijk lastig is. Je krijgt er wel een paar extra’s bij in de vorm van bonussen, maar niet elke bonus voegt ook veel toe. Twee zijn een paar extra recepten, die volgens ons gewoon in het receptenboek hadden moeten staan. Ook de bonus met de boodschappenlijstjes is eigenlijk iets wat gewoon in het e-boek had moeten staan. De startersgids is een korte aanvulling, met onder andere tips over eten buitenshuis en informatie over de gevolgen van teveel suiker. Een leuke aanvulling, maar bijna overbodig.

Suikervrij dieet

Het detox programma van Ria is eigenlijk gewoon een suikervrij dieet. Daar zijn er velen van op de markt en die gaan allemaal uit van hetzelfde principe: minder suiker is een beter bloedsuikerspiegel. Dat een suikervrij dieet werkt dat is wetenschappelijk bewezen. Of je binnen 20 dagen ook de gewenste kilo’s kwijtraakt, is de vraag. Dit dieet is er bij gebaat dat je langer, liefst voor altijd suikervrij gaat.

Minder pittig

Of dit pakket nou speciaal voor vrouwen in de overgang is geschreven, is nog de vraag. Het is wel zo in de markt gezet, maar niet alleen vrouwen van boven de 40 hebben baat bij deze recepten. Eigenlijk kan iedereen dit dagmenu volgen en dezelfde resultaten behalen. Ria zegt zelf dat er juist wel met vrouwen in de overgang is rekening gehouden, door bijvoorbeeld geen pittige recepten te plaatsen. Als dat het enige is, dan komt dit programma ons nog steeds heel allround over. Het bewijs zijn ook de meerdere mannen die het hebben gevolgd en er goede resultaten mee hebben behaald.

Simpel en snel

De recepten zijn makkelijk, snel klaar te maken en gemaakt van eenvoudige ingrediënten. Je hoeft niet opzoek naar dure alternatieven of extra supplementen. De ingrediënten zijn allemaal 100% natuurlijk en makkelijk in de supermarkt te vinden. De recepten zijn gluten en lactose vrij, wat een groot pluspunt is, zo hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het dieet gebruikt trouwens wel druivensuiker en fruitsuiker als vervanging van geraffineerde suikers.

Alternatieven voor 20 Dagen Suikervrij

Ondanks dat er veel goedkopere alternatieven te verkrijgen zijn, is deze detox geen slecht product. Ondanks dat het aangeprezen wordt voor vrouwen van 40+ die in de overgang zijn, is het een boek dat iedereen wel kan gebruiken. Mannen en vrouwen onder de 40 vallen immers ook af als ze minder suiker gaan eten. Wil je echter flink wat kilo’s afvallen, dan moet je het boek meer dan 20 dagen gebruiken, wat makkelijk kan, omdat je de recepten kunt hergebruiken of je volgt het dagmenu nog een keer voor 20 dagen.

Levensstijl

Suikervrij eten zou eigenlijk een levensstijl moeten zijn. Natuurlijk en gezond eten helpen je daarbij. Met een suiker detox, zoals 20 dagen suikervrij, heb je grote kans dat je veel minder trek hebt in suiker, maar leer je ook door de simpele recepten makkelijk suikervrij te koken, waardoor het makkelijk vol te houden is.

Voor in een druk bestaan

Dat is ook meteen het grote pluspunt van dit boek. Het is absoluut gericht op vrouwen die een druk leven hebben. Na je 40ste stopt het leven niet maar wordt het veel interessanter. Wat is er dan beter dan goed in je vel te zitten, de overtollige kilo’s kwijt te zijn en je ook nog een meer energiek te voelen? Met 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle zit dat er zeker in.

Koop 20 Dagen Suikervrij nu met korting en gratis bonussen

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie