Home » 101 Keto recepten review

101 Keto recepten review

Leestijd: 5 minuten

Volg je een Keto dieet en ben je op zoek naar een goed receptenboek? Dan is het e-boek 101 Keto recepten van Mitchel van Duuren misschien iets voor jou. Natuurlijk wil je voor de aankoop weten of het echt de moeite waard is dit boek aan te schaffen. In onze review laten we je weten wat wij ervan vinden en of je waar voor je geld krijgt.

Wat is Het Keto dieet

Het Keto dieet spoort je lichaam aan vet als brandstof te gebruiken. Je bereikt dit effect door een minimale hoeveelheid aan koolhydraten te eten en deze te vervangen door goede vetten. Na een aantal dagen gaat je lichaam in de ketogene stand, wat betekent dat het je vetten gaat verbranden. Omdat je het lichaam geen koolhydraten meer geeft, moet het namelijk snel opzoek naar een andere, de natuurlijke, brandstof: vet. In ons artikel over het ketogeen dieet leggen we je wat uitgebreider uit wat het Keto dieet zoal inhoudt.

Voordelen van een Keto dieet

101 keto receptenboekEten wat je lichaam van nature gewend is, dat is de kern van het Keto dieet. Naast dat je enorm snel veel overtollig vet verbrand, heeft het meer positieve effecten. Met name op het insulineniveau in je bloed en dat van de bloedsuikerspiegel. Omdat je voedsel eet waar je lichaam echt wat mee kan, krijg je meer energie, ben je mentaal scherper en slaapje veel beter. Je huid krijgt weer een gezonde kleur, je hebt minder vaak een hongergevoel en de kans op ziektes als kanker verlaagt.

Wie is Mitchel

Michel van Duuren kennen de meeste mensen van RTL4 en uit Linda magazine. Maar ook van zijn Keto programma, de Keto Revolutie. Als ervaringsdeskundige heeft hij al meerdere boeken over het Paleo dieet en het Keto dieet geschreven. Op zijn webpagina Elkehaptelt.nl vind je meer informatie over zijn producten en op de blogpagina plaatst hij onder andere heerlijke recepten. In zijn Facebookgroep kom je anderen tegen die ook het Keto dieet volgen. Er heerst daar een vertrouwde sfeer en is vooral een plek voor support en het delen van informatie en ervaringen. Bekijk hier onze review over zijn programma de Keto Revolutie.

Voor wie is dit kookboek geschreven

Mitchel geeft zelf aan dat hij dit boek heeft geschreven voor diegenen die al aan een Keto dieet zijn begonnen, maar vooral geen tijd of inspiratie hebben om elke dag weer een heerlijke, gebalanceerde maaltijd te bereiden. Hij ontdekte bij zijn klanten dat het moeilijk was een Keto dieet vol te houden. Een verandering van patronen is namelijk al niet makkelijk, maar als je dan ook nog eens steeds hetzelfde eet, slaat de verveling toe en zie je het nut er niet meer van in. Omdat het internet al niet heel veel nieuwe recepten brengt en de informatie ook nog eens verwarrend is, heeft Mitchel dit boek samengesteld. Het neemt je het denkwerk uit handen. Het laat je elke dag heerlijk eten terwijl je onder de 50 gram koolhydraten per dag blijft en dat zonder dat je daar zelf heel veel voor hoeft te berekenen.

Wat krijg je van Mitchel

Het digitale kookboek 101 Keto recepten bestaat uit 220 bladzijden met 101 heerlijke recepten die je heel makkelijk zelf kunt bereiden. De ingrediënten zijn vermeld, de uitleg is makkelijk stap voor stap te volgen en het aantal macronutriënten is per recept duidelijk aangegeven. Elk recept is voorzien van een mooie foto, waarop je kunt zien hoe het gerecht er uit gaat zien. Het kookboek is onderverdeeld in vijf hoofdstukken, ontbijt, lunch, diner, snacks en elf andere recepten zoals sausjes en dressings. Je kunt het kookboek bekijken op je mobiel, tablet en PC, wat makkelijk is als je het in de supermarkt even niet meer weet. Je krijgt er een printbare versie bij, zodat je ook een fysiek boek kunt uit printen, als je dat handiger vind.

De bonussen

101 keto receptenOok bij dit digitale kookboek krijg je een aantal bonussen. Natuurlijk wil je weten of deze bonussen ook handig zijn en iets toevoegen aan je aankoop. Bij het 101 Keto recepten kookboek krijg je er 5, namelijk de Keto snelstartgids, de Keto restaurantgids, een Keto voedingslijst, maaltijdplanningen met boodschappenlijsten en een Excel bestand met macronutriënten en calorielijst.

  • De keto snelstart gids is een klein digitaal handboekje met een korte uitleg over het Keto dieet, wat je moet weten voor je begint en wat het je brengt.
  • De Keto restaurantgids is een kort gidsje met tips die je kunt toepassen als je toch graag een keer uit eten wilt. Wil je het Keto dieet strikt volgen dan is dat vaak een grote uitdaging.
  • De voedingslijst is een compleet overzicht van alle ingrediënten die je wel in je Keto dieet kunt gebruiken. Zo weet je in een oogopslag of een product wel of niet in je dieet past.
  • Maaltijdplanningen met boodschappenlijsten zijn voor diegenen die het te druk hebben of het lastig vinden zelf een weekmenu samen te stellen. Voor hen heeft Mitchel een aantal weekplanningen gemaakt met voor elke week een boodschappenlijstje en het aantal koolhydraten per gerecht.
  • Een Excel bestand met macronutriënten en calorielijst is een overzicht van alle nutriënten per recept in het 101 Keto recepten kookboek, zodat je zelf ook makkelijk een gebalanceerd weekmenu kunt samenstellen.

Krijg je wat wordt beloofd

De aankoop gaat heel gemakkelijk, met begeleidende e-mail en je eigen inlog gegevens voor het ledengedeelte op de website. Alles is heel duidelijk en logisch aangegeven. Het kookboek, inclusief de bonussen is een uitgebreid en mooi uitgevoerd pakket, waar je zeker veel inspiratie uit zal halen. De recepten zien er lekker uit en het geheel is mooi vormgegeven. De extra lijstjes en planningen zorgen ervoor dat je ook zelf makkelijk een goede weekplanning kan maken. De snelstartgids is wat summier, maar dit komt waarschijnlijk omdat dit kookboek is gemaakt voor diegenen die al aardig bekent zijn met het dieet. Ben je een beginner, dan is de Keto revolutie, of een combinatie pakket van dit boeken de Keto revolutie een slimmere aankoop.

Meningen van derden

Natuurlijk moet je niet alleen ons woord ervoor nemen. Op het internet en in de Facebook groep vind je veel reviews, ook van klanten die de Keto Revolutie hebben gevolgd. Wij hebben geen negatieve reviews gevonden.

Eindconclusie

Wij vinden het gehele pakket zeker een goede aankoop voor de 37 euro die je ervoor neertelt. Het is uitgebreidst, je krijgt tools in handen om zelf aan de slag te gaan en als je het even niet weet is er ook een planning die je verder helpt.

Ben je een vegetariër of veganist dan is dit kookboek, en misschien wel het dieet, niet voor jou. En ben je een beginner dan raden we je zeker aan eerst de Keto Revolutie aan te schaffen omdat dit boek vooral een receptenboek is en je niet voldoende informatie geeft over het dieet zelf.

Door het boek bladerend vinden wij dat Mitchel een van zijn beloftes zeker nakomt.En dat is dat je lichaam zijn natuurlijke vetverbranding weer op gang helpt, je met deze recepten geen gifstoffen en andere ontstekingsbevorderende voeding meer binnen krijgt en dat je voedingstoffen eet waar je lichaam al jaren naar heeft gesnakt. Ben je op een Keto dieet? Dan is dit pakket dus zeker een aanrader!

Het 101 Keto receptenboek is tijdelijk niet beschikbaar

 

Onze beoordeling

101 Keto recepten

€ 47,00
8.5

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.0/10

Deel dit artikel op social media

Plaats een reactie